Connect with us

Ljepota i zdravlje

10 činjenica o hrani koje sigurno niste znali: Evo zašto je dobro pojesti kockicu tamne čokolade pre obroka! – Ljepota i zdravlje

Hrana je neophodna za život čoveka jer ima višestruki značaj i ulogu u obezbeđenju životnih funkcija. Ali, koliko zapravo znamo o hranu koju svakodnevno jedemo?

Iznenađujući podaci se kriju iza nekih namirnica, a trebalo bi ih znati.

Čili papričice

Pikantne papričice oštrog ukusa možete naći u zelenoj i crvenoj boji. Mnogi veruju da su crvene ljuće. Ali, istina je zapravo da boja nema nikakve veze sa tim čiji ukus će biti ljući, već veličina. Dakle, što je manja papričica, to je ljuća.

Banane

Iako će vam ovaj podatak zvučati suludo, ljudi koji su pojeli bananu su posebno privlačni komarcima. Razlog još uvek nije otkriven.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Boja hrane

Od boje u hrani deca su hiperaktivna, posebno ako je reč o crvenoj ili žutoj boji koja se dodaje kako bi hrana ili pića lepše izgledali.

Kafa

Iako je uobičajeno da deo biljke od koje dobijamo kafu nazivano zrnima kafe zapravo je reč o bobicama. Tačniji naziv glasi “bobice kafe”.

Čaj

Japanci imaju uzrečicu:

“Čaj od juče grize gore nego zmija”. Zašto?

Verovali ili ne, ali ne bi trebalo piti čaj koji nije sveže skuvan. Hladni čaj koji je dugo stajao nadgriza želudac, tako da se u kineskoj medicini čak smatra otrovom.

Med

Med je večan, jednostavno se ne može pokvariti. Tako je najstarija teglica meda pronađena 1922., u grobnici egipatskog faraona Tutankamona.

Naučnici su isprobali med, te otkrili da još može da se jede.

Kiseli kupus

Kiseli kupus čuva vitku liniju. Njegova kiselina pomaže kod mršavljenja i skidanja masnoća.

Tamna čokolada

Čokoladu nema ko ne voli! Ali, da li ste znali da kockica tamne čokolade pre obroka podiže nivo glukoze u krvi? Čak i ako ste mnogo gladni, čokolada će vas sprečiti da pojedete previše. Bićete siti, ali nećete se prejesti.

Jaja

Znate li šta znači ona tačkica koju vidite kad razbijete jaje? Reč je o tačkici krvi koja je nastala zbog puknuća žile prilikom formiranja jajeta.

Uzrok može biti starost kokoši ili ishrana, ali nije znak da je nešto loše za zdravljem kokoške.

Ukus hrane

Hrana uvek ima bolji ukus uvečer. Sva hrana.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljepota i zdravlje

Na vrh