Connect with us
Besprekorno negovane i hidrirane usne koje izgledaju savršeno: Evo kako da to postignete same kod kuće! - Ljepota i zdravlje

Ljepota i zdravlje

Besprekorno negovane i hidrirane usne koje izgledaju savršeno: Evo kako da to postignete same kod kuće! – Ljepota i zdravlje

Za lepe usne kupujemo kvalitetnu šminku, ali često zaboravljamo da usnama obezbedimo kvalitetnu redovnu negu. Suve i ispucale usne ne samo da nisu privlačne, već su zategnute i bolne.

Da bi sprečili sušenje usana, potrebno je da redovno uklanjate suvu kožu, da ih hidrirate i štitite od spoljnih faktora poput hladnoće i vetra.

Skidanje suve kože sa usana

Naše usne ne sadrže lojne žlezde kao ostatak kože, zbog čega nikada nećete dobiti bubuljicu na njima, ali istovremeno ne mogu proizvesti sebum koji je prirodan zaštitnik kože. Usne se lako isušuju, posebno na vetru, pa im je potrebna redovna nega i zaštita.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Suva koža se vremenom sama oljušti, ali treba pomoći usnama da se što brže regenerišu i oporave. Piling usana nežno skida suvu i ispucalu kožu i ubrzava proces zarastanja. Potrebno ga je raditi jednom nedeljno, a kako ne oduzima mnogo vremena, možete ga uvesti u redovnu nedeljnu rutinu nege lica.

Piling usana šećerom

Smesu za piling usana možete lako napraviti kod kuće od običnog šećera i kokosovog ili maslinovog ulja. Biće Vam potrebno pola kašičice šećera i pola kašičice ulja.

Pomešajte šećer i ulje prstima i mešajte dok ne dobijete konzistentnu pastu. Premažite obe usne pastom. Opustite usne i trljajte ih pastom. Zategnite usne tako što ćete se jako nasmejati i nastavite sa trljanjem. Ostavite pastu par minuta na usnama kako bi upile hranljivo ulje. Skinite pastu suvom ili vlažnom maramicom. Nanesite balzam za usne.

Uklanjanje suve kože četkicom za zube

Suvu kožu možete skinuti i pomoću balzama za usne i mekane četkice za zube. Nanesite debeo sloj balzama na usne i ostavite nekoliko minuta da ga usne upiju i omekšaju. Masirajte usne par minuta kružim pokretima četkicom, ali nemojte previše pritiskati. Obrišite usne vlažnom maramicom. Nanesite balzam za usne.

Hidratacija i zaštita usana

Hidratacija usana se najbolje postiže balzamom za usne. Da bi bile zaštićene ceo dan, nanosite balzam više puta tokom dana. Ujutru nakon pranja zuba, nekoliko puta tokom dana i uveče pred spavanje. Držite po jedan balzam u tašni, u kolima, na radnom stolu i blizu kreveta. Ovako nećete zaboraviti da ga redovno nanosite.

Izbegavajte lizanje usana. Možda Vam se čini da ih time vlažite, ali radite suprotno. Kako se pljuvačka suši, tako nestaje i prirodna vlažnost usana, pa budu još suvlje.

Kada šminkate usne, prvo nanesite balzam i tek onda ruž i sjaj za usne. Hidriraćete usne i obezbediće lakše nanošenje ruža i olovke za usne.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljepota i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh