Connect with us
Blistava koža, zdrava i jaka kosa samo uz pomoć običnog sirćeta: Trikovi vredni zlata! - Ljepota i zdravlje

Ljepota i zdravlje

Blistava koža, zdrava i jaka kosa samo uz pomoć običnog sirćeta: Trikovi vredni zlata! – Ljepota i zdravlje

Umjesto komercijalnih proizvoda, žene sve češće tretmane za lepotu pronalaze u kuhinji. Danas vam oktivamo nekoliko saveta kako da kožu i kosu učinite blistavim samo uz pomoć običnog sirćeta.

Koža

1. Na tufer stavite mešavinu od dve šoljice vode i jedne kašike sirćeta. Mešavinu stavite na lice i ostavite da malo stoji. Nemojte ispirati. To će zategnuti vašu kožu, podstaći će cirkulaciju i smanjiti vidljivost pora.

2. U kadu napunjenu toplom vodom sipajte 2 dl sirćeta i pustite neka vam se telo opušta u kupki 15 minuta. Vaša koža nakon toga će biti glatka i blistava.

3. U posudu sipajte četiri šoljice vode i pola šoljice sirćeta. Namočite krpu ovom mešavinom i prođite po koži. Ovaj metod čini kožu glatkom, obnavlja ćelije i štiti kožu.

4. Na tufer stavite čisto sirće i obrišite kožu njime. Zaglađuje kožu, pomaže pri isceljivanju rana ili ogrebotina od brijača.

Kosa

1. U posudi pomešajte istu količinu sirćeta i vode. Nanesite na kosu pre korišćenja šampona. To pomaže u borbi protiv peruti, pomaže da se perut više ne vrati, vraća pH vrednost.

2. Pomešajte dve kašike sirćeta s jednom šoljicom vode i koristite nakon pranja kose. Nakon toga dobro isperite i stavite regenerator. To je trik za zdraviju i sjajniju kosu.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljepota i zdravlje

Na vrh