Connect with us
Kako sami da napravite aromatizovana ulja

Ljekovito bilje

Bočica ovog ulja mora da se nađe u svakom domu: Blagotvorno deluju na stres, smanjuje anksioznost, leči depresiju! – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ponekad se dogodi da ne možemo izići na kraj sa svim zadacima i obavezama koje moramo obaviti, pa se vrlo često javlja osećaj uznemirenosti, zabrinutosti, straha i tuge. Kao posledica takvih osećaja neretko se javlja ubrzan rad srca, nesanica, glavobolje, umor, znojenje ruku i u nekim slučajevima povišeni krvni pritisak. S obzirom da ponekad ne možemo uticati na događaje koji uzrokuju takva stanja, sebi možemo pomoći prorodnim lekovima.

Eterična ulja imaju pozitivn efekat na nervni sistem, pa ukoliko vas savlada stres izaberite jedno i utrljajte na slepoočnice, stopala ili se izmasirajte.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Ova ulja su najmoćnija za lečenje anksioznosti i uznemirenosti:

Ulje lavande

Lavanda je vrlo otporna biljka koja se može uzgajati u bašti i ne zahteva puno brige. Kad se koristi u sklopu aromaterapije ona uklanja napetost i gnev i opušta osobu. Dobro je i za one koji pate od nesanice.

Jasmin

Jasmin nazivaju “kraljem” među mirisnim uljima. Poseduje miris koji je senzualan i opušta. Koristi se i protiv mentalne blokade, nervoze i tuge. Sasvim dobro deluje i kao antidepresiv.

Kamilica

Ulje kamilice je takođe odlično za smirenje. Deluje kao sedativ, a u obliku čaja poznat je kao napitak za opuštanje. U aromaterapiji njegova uloga nije puno drugačija. Osim što smiruje, smanjuje bol i stres.

Ružino ulje

Ružino ulje koristi za ublažavanje histerije, tuge i depresije. Neki tvrde da balansira ženske hormonalne cikluse.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh