Connect with us

Ljekovito bilje

Četiri ljekovita recepta od oraha – Ljekovito bilje

U narodu, orah je poznat kao čistač krvi, lijek za plućne bolesti, upalu crijeva, jake mišiće i bolji vid. U kupkama i kao obloga koristi se protiv inficiranih rana i ekcema, kožnih bolesti, upale očiju…

Znojenje stopala

U dva litra vode potopite po pet supenih kašika isitnjenog orahovog lišća i kore mladog hrasta. Stavite u ključalu vodu i kuvajte desetak minuta. Kada sadržaj bude mlak, u njemu operite noge. Posle pranja ih nemojte brisati, već ostavite da se osuše na vazduhu.

Za jačanje kose

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

U mašini za mlevenje oraha sameljite deset supenih kašika jezgra oraha, a zatim ih stavite u litar 96% alkohola. Flašu dobro zatvorite i dvije nedelje držite na toplom mjestu. Tom tečnošću masirajte kožu glave svako veče i posle toga osušite kosu.

Protiv bolova

Pomiješajte litar nerafinisanog maslinovog ulja sa deset supenih kašika isitnjenog orahovog lista. Smješu ostavite mjesec dana na toplom mestu i svakodnevno mućkajte nekoliko puta. Nakon toga koristite za masažu bolnih mjesta.

Sa medom

U kombinaciji sa medom, orah je izuzetan za štitnu žlezdu, a organizmu obezbijeđuje i sve neophodne vitamine, minerale, bjelančevine, masti, ugljene hidrate. Efikasan je i kod iscrpljenosti i malokrvnosti. Sprema se tako što se pola kilograma livadskog meda pomiješa sa pola kilograma mljevenih oraha i jednim limunom. Ovako spremljen uzima se na svaka tri do četiri sata po jedna kašičica, do oporavka.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh