Connect with us
Četveronogi lekar - Ruski Travar

Priroda i zdravlje

Četveronogi lekar – Ruski Travar

U ovom članku donosimo vam članak koji je objavljen u magazinu Ruski Travar.

Mačka daruje čoveku 10 godina života, tvrde naučnici. Prema istraživanjima, vlasnici mačaka žive deceniju više u poređenju sa svojim vršnjacima. Mačke pomažu u lečenju mnogih bolesti među kojima su artroza, bronhitis, radikulitis, neuroze i srčana oboljenja.

Terapeuti bez diplome

Ako ste se probudili sa mačkom na svom stomaku ili na glavi – nemojete da terate kućnog ljubimca jer u toku je seansa felinoterapije. Odavno je poznato da su mačke dobri dijagnostičari i lekari. Ako se čovek razboleo,mačka tačno zna gde mu je bolno mesto. Iako nemaju diplomu medicinskog fakulteta, mačke umeju da olakšaju patnju i da ublaže bol.

Nema tu nikakve mistike. Mačke koriste ista sredstva kao i fizioterapeuti. One leče na tri načina: uz momoć masaže, toplote i frekvencije svog predenja.

Svaka mačka ima svoju “specijalizaciju”

-angorske i sibirske su odlični “neuropatolozi” koji najbolje leče nesanicu, depresiju i neurozu

-persijske su “odgovorne” za lečenje osteohondroze i bolova u zglobovima

-britanske i druge mačke sa dlakom srednje dužine su najbolji “kardiolozi”

-mačke sa kratkom dlakom i sfinksi leče bolesti bubrega, jetre i želudčano-crevnog trakta

-sijamske su najbolje saveznice u borbi sa prehladom i gripom

Kako leči mačka

Ako čovek ima kašalj, bronhitis ili upalu pluća, mačka će da napravi od sebe bukvalno živi termofor. Temperatura njenog tela je 3 stepena viša od temperature tela čoveka. Kada mačka legne svom vlasniku na grudi blago grejući bolno mesto , ona na takav način ubrzava ozdravljenje pacijenta.

Svojom toplotom mačke također leče reumu, artrozu, osteohondrozu i radikulitis. U ovom slučaju one često masiraju kožu svojim šapicama, oslobađajući kandže. Zahvaljujući ovoj prijatnoj proceduri akupunkturne masaže krvotok se normalizuje, a bol se pomalo smanjuje.

Još jedno efikasno oružije protiv mnogih bolesti – mačije predenje. Njegova frekvencija (27 – 44 Herca) odgovara frekevencijama koje se koriste za lečenje preloma kostiju i drugih bolesti metodom vibracijske stimulacije.

Naučno je dokazano da se čoveku koji mazi mačku tokom par minuta normalizuje pritisak. Ako vam se mačka prilosni na glavu  imate bolje sredstvo protiv migrene nego bilo koji preparat.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh