Connect with us

Ljekovito bilje

ČUDO PRIRODE, RUSI GA VEKOVIMA KORISTE: Smesa od 3 sastojka reguliše pritisak, efekat traje čak i do nekoliko godina – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Promena vermena, dolazok hladnoće najviše utiče na pacijente sa kardiovaskularnim problemima.

Početak jeseni podrazumeva nestabilno vreme, topli i hladni dani se smenjuju, a ove temperaturne razlike nikome ne prijaju, posebno hroničnim bolesnicima. Najviše su na udaru pacijenti sa kardiovaskularnim problemima, a ove česte promene atmosferskog pritiska utiču na oscilacije krvnog pritiska ne samo kod srčanih bolesnika, već i zdravih ljudi.

Osobe koje zbog problema sa hipertenzijom uzimaju lekove, trebalo bi da se posavetuju sa izabranim lekarom oko eventualne promene terapije. Oni koji nemaju hroničan problem sa visokim pritiskom, okreću se najčešće biljnim preparatima.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

U narodnoj medicini postoji pregršt domaćih “lekova” koji pomažu kod ovih tegoba, namirnice i napici koji snižavaju pritisak, a Rusi od davnina koriste jednu drevnu recepturu za ovaj problem.

Sastojci:

  • 5 kašičica svežih borovih iglica
  • 2 kašičice divljeg šipurka
  • 2 kašičice izmrvljene lukovine (ljuske crvenog luka)

Priprema:

Pomešajte sastojke, pa ih prelijte litrom hladne vode. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i ostavite da se kuva još 10 minuta. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi, pa nalijte još hladne vode da ukupno bude litar napitka. Procedite. Ova količina je za dva dana, potrebno je da popijete litar napitka dnevno.

Uzimajte ovaj narodni “lek” sve dok vam se pritisak ne stabilizuje, nekoliko meseci je preporuka. Rusi kažu da kada se uzima u kontinuitetu četiri meseca, efekat traje i po nekoliko godina.

Ovaj narodni lek, osim što snižava krvni pritisak, takođe i čisti creva i jetru.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh