Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Daljnji lijekovi protiv vodene bolesti Sadik Sadiković

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Naberi jednu žlicu bobica od zrele apte ( Sambucus Ebulus L ) kad postoji i počne vrenje, ispeci rakiju jaku, u tu rakiju nakvasi deku te umotaj tom dekom golog bolesnika svega dok se na njemu isuši, i tako, dok ne splasne, čini nekoliko dana.

Čaj priređen od korijena apte vrlo je dobar lijek protiv vodene bolesti jer brzo odstranjuje suvišnu vodu i čisti bubrege.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Kad živo meso na čovjeku puca, a ispod kože pišti žuta vodurina, neka se uzme lišća od aptovine, pa njim obloži bolno mjesto.

Debela bolest liječi se avdikom. Cijela se avdika skuha pa se onako vruća obloži gdje je bolesniku najveći otok.

Kada se sok od bokvice (Plantago lanceolata L) pije kao unutarnji lijek, goni mokraću pri vodenoj bolesti (debela nemoć).

Protiv vodene bolesti kuha se bršljan (Hedera helix L) i konopljine kučine (Linum usitatissimum L), pa se bolesni kima da pari.

Čičak (Lappa major Gaert) se upotrebljava iznutra kad se pije kao čaj protiv vodene bolesti.

Bobice ili borovice od smreke pospješuju izlučivanje mokraće. Zato se od ploda smreke daje čaj kad tko ima vodenu bolest, kronični katar mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi. pravi se od 10–15 grama zgnječenih bobica na 200 grama vode. U istu svrhu daje se i ukuhani plod od smreke 30–50 grama dnevno.

Upotrebljava se isto s vrlo dobrim uspjehom i čaj od suhih komuški od graha. ako bolesnik ne bi mogao piti čaj već bi povraćao, treba mu dati klistir od toga čaja s malom žlicom soli. Takav je klistir osobito spasonosan jer već za 10–20 sati stane se voda s mokraćom u velikoj mjeri odvajati.

Protiv vodene bolesti kuha se hmelj zajedno s lozom i u toj vodi kupa se bolesnik.

Protiv vodene bolesti kuha se sjeme od lubenice; voda se ocijedi i pije.

Ružmarin je osobito dobar lijek protiv vodene bolesti uopće, a napose srca, ako se uzima svaki dan ujutro i navečer
3–4 žlice ili najviše mala vinska čašica ovako priređena lijeka: Uzme se šaka ružmarina i što sitnije izreže, stavi se u litrenu staklenku i zalije dobrim bijelim vinom. Nakon 12 sati već je lijek za uporabu. isto lišće može se i po drugi put upotrijebiti ako smo iz njega prvo naliveno vino potrošili. Svaki koji boluje od vodene bolesti može se ovim lijekom izliječiti.

Ružmarin je dobar lijek i za bubrežne bolesti jer je ta bolest obično početak i povod vodenoj bolesti. Divlji čubar kuha se pa se pije kad tko ima vodenu bolest. vodena se bolest liječi ako se cijelo tijelo topli i pije čubar trava. Divlji čubar iščupa se sve do korijena. Opere se s njega ona zemlja pa se u vodi kuha. Onda bolesnik onu vodu mlaku pije mjesto obične vode.

Nakon dulje vremena dade mu se po jedanput naravne (pitke) vode.

Kad se debela bolest nađe u zimi, natare se kupus-repe (Brassica repa L. var. rapifera) na ribež. U tavu ili u kotao stavi se maslaca, a onda repu onako izribanu u maslac da se u njoj ugrije i onda obloži po trbuhu i po životu, svuda gdje je najgori otok

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh