Connect with us

Korisni saveti

Detaljan Vodič: Kako Izgubiti 7 Kilograma za 7 Dana Pomoću Kefira

Nedeljna kefirna dijeta se često ističe kao jedna od najefikasnijih metoda za brzo mršavljenje, idealna za pripremu za posebne prilike ili odmor. Ovaj plan ishrane se zasniva na konzumiranju kefira, popularnog fermentisanog mlečnog napitka, uz dodatak niskokaloričnih proizvoda tokom većine dana.

Zašto Kefirna Dijeta?

Nedeljna kefirna dijeta se ne bez razloga smatra jednom od najrestriktivnijih, ali i najbržih načina za postizanje željenih rezultata. Ključ uspeha leži u dobroj pripremi, jer iako nije potpuno monotonna, zahteva određenu disciplinu. Ovaj plan ishrane, sastavljen od sedam dana, omogućava dodavanje još jednog ili dva niskokalorična proizvoda uz osnovni kefir, što može uključivati krastavce, zelenilo, pečeni krompir, ili voće.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Dnevni Plan Ishrane:

  • 1500 ml kefira + 100 do 400 grama dodatnog niskokaloričnog proizvoda.

Ovaj jasan raspored ishrane, uz posvećenost, može rezultirati impresivnim gubitkom težine do 7 kilograma nedeljno.

Raznolikost Kefirne Dijete:

Postoji nekoliko varijacija kefirnih dijeta, ali sve slede tri zajednička principa: trajanje od sedam dana, kefir kao osnovni proizvod tokom dana, i dodatak određene količine niskokaloričnih proteina ili ugljenih hidrata. Ishrana je raspoređena u šest jednakih obroka dnevno, s poslednjim obrokom najmanje dva sata pre spavanja.

Šta Izbegavati tokom Dijete:

Tokom trajanja kefirne dijete, trebalo bi izbegavati šećer, so, crni čaj i kafu. Umesto toga, preporučuje se konzumiranje obične vode i biljnog čaja bez ograničenja.

Primer Dnevnog Menija:

Prvi dan: Pola litra 1% kefira i 400g pečenog krompira (bez soli).

Drugi dan: Pola litra 1% kefira i 400g mladog sira sa niskim sadržajem masti.

Treći dan: Pola litra 1% kefira i 400g voća (izuzev grožđa i banana).

Četvrti dan: Pola litra 1% kefira i 400g kuvanih pilećih prsa.

Peti dan: Pola litra 1% kefira i 400g voća (izuzev grožđa i banana).

Šesti dan: Dan posta, konzumiranje samo 1,5 litara negazirane vode.

Sedmi dan: Pola litra 1% kefira i 400g voća (izuzev grožđa i banana).

Kako Završiti Kefirnu Dijetu:

Važno je postepeno napustiti kefirnu dijetu nakon sedam dana. Oštar povratak na prethodni način ishrane može biti štetan za telo, koje se privremeno prilagodilo manjim porcijama hrane. Preporučuje se izbegavanje pečenja od belog brašna, masne i slatke hrane barem u isto vreme kako bi se olakšao povratak normalnom metabolizmu i produžio efekat dijete.

Napomena o Bezbednosti:

Svaka mono-dijeta ili dijeta s ozbiljnim ograničenjima može biti opasna po zdravlje. Stoga se ne preporučuje zloupotreba mono-dijeta i ekspresnih dijeta, te je preporučljivo praktikovati ih ne češće od jednom u šest meseci.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Korisni saveti

Na vrh