Connect with us
Zašto su čisti krvni sudovi najvažnija stvar tokom korona virusa: Lek koji morate da pijete ovih dana! (RECEPT) - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

ĐUMBIR LIMUN I MED: Tri sastojka koji regenerišu vaše tijelo – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Svima su poznate korisne osobine limuna, koji pored vitamina C sadrži organske kiseline, jača imunitet i preporučuje se kod prehlada. No, limun udružen sa đumbirom i medom višestruko je koristan prirodni lijek.

Korištenje đumbira stimulira sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Đumbir posjeduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripe i prehlade.

Također se koristi kod alergija, a ima i antiupalna svojstva. O dobrobiti meda suvišno je bilo šta reći. Antivirusna bomba za jačanje imuniteta:

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

SASTOJCI:

  • 1 veći neprskani limun
  • 200 ml domaćeg meda
  • 1 srednji korijen đumbira

PRIPREMA:

Limun operite, đumbir ogulite i nasjeckajte na sitne komade. Limun skupa s korom, đumbir i med sameljute u blenderu. Smjesu stavite u čistu teglu, poklopite poklopcem. Čuvajte na hladnom. Uzimajte jednu kašiku dnevno na prazan stomak svako jutro, te na taj način ojačajte imunitet i preduhitrite razne bolesti. Isprobajte još jedan sličan recept, kombinirajući ove sastojke s bijelim lukom!

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh