Connect with us
Domaći sok za potpuni oporavak štitne žlezde: Sve namirnice već imate u kući! (RECEPT) - Ljekovito bilje

Ljekovito bilje

Domaći sok za potpuni oporavak štitne žlezde: Sve namirnice već imate u kući! (RECEPT) – Ljekovito bilje

Ovaj ukusni napitak sadrži niz sastojaka koji podstiču rad štitne žlezde, a ujedno je i prava bomba vitamina, minerala i antioksidansa dobrodošla na svačijem meniju.

Hoistički lek za štitnu žlezdu sadrži:

  • 7 šolja filtrirane vode,
  • 1 šolja 100-postotnog soka od brusnice,
  • ¼ kašike suvog đumbira,
  • ½ supene kašike cejlonskog cimeta,
  • ¼ supene kašike muskatnog oraščića,
  • ¾ šoljica sveže isceđenog soka od narandže,
  • ¼ šoljica sveže isceđenog soka od limuna.

Priprema:

Zagrejte vodu na vatri i pre nego što provri dodajte sok brusnice, zatim dodajte začine i pustite da ključa na najnižoj temperaturi 20 minuta. Kada se ohladi na sobnu temperaturu dodajte sok od pomorandže i limuna. Količina je predviđena za jedan dan.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Tajna lekovitosti napitka za štitnu žlezdu

Brusnice su odličan izvor joda koji je esencijalan za zdravlje štitne žlezde, a ove bobice ga sadrže čak 400 mcg-a i predstavljaju jedan od najboljih prirodnih izvora joda. Adekvatan unos joda pomaže detoksikaciji tela, reguliše metabolizam, rast i razvoj.

Đumbir je trenutno jako popularan lekoviti začin i to s opravdanim razlogom jer zaista deluje. To uključuje i blagotvorno delovanje na štitnu žlezdu. Sadrži magnezijum koji se pokazao kritičnim u kontrolisanju bolesti štitne žlezde. Uz to deluje i antiupalno što pomažu u sprečavanju upalnih procesa vezanih za hipotireoidizam.

Cimet je višestruko koristan lek za štitnu žlezdu. Sadrži ekstrakt koji igra bitnu antiupalnu ulogu u induciranju ekspresija razine mRNA u područjima proinflamatornih citokina. Laički, medicinska primena cimeta mogla bi imati veliku ulogu u terapiji usporenog rada štitne žlezde. Uz to, cimet deluje antiupalno i smanjuje inzulinsku rezistenciju koja je usko povezana s nastankom Gravesove bolesti.

Muskatni oraščić prirodni je podizač raspoloženja i sedativ, te podstiče metabolizam.

Sok od pomorandže bogat je izvor C vitamina koji je bitan za mnoge procese u telu. Sadrži idealan omjer fruktoze i glukoze, te minerale magnezijum i kalijum. Pozitivno deluje na štitnu žlezdu i povećava glukuronsku kiselinu koja veže i eliminiše toksine iz tela te pomaže u ispravnoj funkciji hormona.

Limunov sok vrednog je nutritivnog sastava i lekovit za niz bolesti, pomaže detoksikaciju i jača imunitet.

Hipotireoidizam se dešava kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona. Ova bolest pogađa oba pola, ali najčešće žene iznad pedesete godine. Štitna žlezda reguliše metabolizam, a nizak nivo hormona usporavaju telo i ujedno i brojne procese, od metabolizma do telesne temperature. Kada se ne leči može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh