Connect with us

Ljekovito bilje

DOZVOLJENE SU SAMO DVE ŠOLJICE DNEVNO Neobičan “lek” iz breze cedi se 20 dana, a diže iz mrtvih

Već dve decenije, od kako je to čuo od svoje babe, ovaj domaćin buši drvo breze i iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen u bubregu.

Da je priroda prava blagodet mnogo puta ste čuli, ali da se u njoj kriju zaista efikasni lekovi protiv raznih boljki svedok je i Mladen Tomović iz sela Koštunići, koje se nalazi na obroncima Suvobora.

Već dve decenije, od kako je to čuo od svoje babe, ovaj domaćin buši drvo breze i iz njega cedi vodu za koju kažu da je najveći neprijatelj za pesak i kamen u bubregu.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

“Uzme se zovino drvce, pa se u stablu breze probuši rupa odakle počne voda da kaplje, kap po kap. To se radi samo dvadesetak dana u proleće, jer kako kreće vegetacija, vode u stablu bude sve manje. Za to vreme može da se nakupi do tri litra te vode, ne više”, priča Mladen za RINU.

On kaže da su brojni oni koji su se uverili u lekovitost ove vode koja izvire na čudnom mestu. Sladunjavog ukusa veoma je prijatna za piće, ali ipak treba biti umeren. Preporučuje se jedna mala šolja ujutru i jedna uveče, ništa više.

“Jedan moj prijatelj iz Beograda koji je bio bubrežni bolesnik, uspeo je da kamen i pesak u tim organima svede na minimum. On me je zamolio da mu tu vodu ponovo skupim i dovezem do prestonice, kako bi pomogao i drugima. Jer zaista pomaže”, priča ovaj seoski domaćin koji je takođe ovu vodu probao i kaže da je izuzetno bistra.

Pored lekovitog svojstva za bubrege, neki ljudi se kunu da pomaže i kod povređenih zglobova. Ko je probao, nije se pokajao. Ovaj prirodni lek odličan je i za imunitet, pa ukoliko se korona virus vrati – zovino drvce u ruke i trk do prve breze, jer možda se rešenje krije baš tu.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh