Connect with us
BREZA: Uklanja kamence snižava šećer detoksicira i otapa celulit - Ljekovito bilje

Priroda i zdravlje

Dve biljke čine čuda protiv karcinoma – Ruski Travar

Kora breze preciznije betulin  iz breze i čaga, gljiva koja raste na brezi bore se protiv malignih tumora najupornije od svih poznatih lekova iz prirode.

Dve biljke, udružene, dobijaju bitku protiv raka u velikom procentu, tvrdi ruska narodna medicina. Kora breze, preciznije betulin iz breze i čaga, gljiva koja raste na brezi bore se protiv malignih tumora najupornije od svih poznatih lekova iz prirode.

Ruski travar iz Letonije Artur Terešeko nije jedini koji ovo tvrdi. Odavno su poznata lekovita svojstva čage, gljive koja je postala popularna posle činjenice da se Aleksandar Solženjicin izlečio od raka upravo koristeći gljivu čagu, što je opisao u romanu “Odeljenje za rak” za koji je (zajedno sa romanom “U prvom krugu”) dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Poslednjih godina instituti za hemiju pokušava da izoluje betulin iz kore breze, poput uzbekistanskog medicinskog inistuta ili onog u Rigi i Moskvi, ali i drugim inisitutima po svetu, jer se ispostavilo da je betulinska kiselina moćan borac protiv malignih ćelija, kaže Tereško.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Uz pomoć betulinske kiseline uspešno se leče herpes, hepatitis C i B.

U Letoniji u Inisitutu za hemiju drveća rade velike studije o izolaciji betulina iz kore breze i ja sarađujem sa njima. Moj san je da osvedočeni i efikasan prirodni lek uvedem u medicinsku praksu navodi fitoterapeut.

Betulinska kiselina iz obe ove biljke glavna je nada i za lečenje AIDS-a a primena bi bez sumnje mogla da se pronađe i kod drugih bolesti.

Lično svakome ko oboli od karcinoma savetujem da potraži pomoć ove dve biljke – kaže Tereško. Lako ih je naći jer rastu na gotovo svim merdijanima.

Čega je biljka koja raste na brezi. Osim onkoloških moći čega pomaže kod gastritisa i upale želuca. Breza, s druge strane leči niz bolesti, gith, reumu, upalu bubrega, bešike… Zajedno deluju moćno, zbog čega se i zvanična medicina okreće njihovim sastojcima.

Letonski fitoterapeut, izuzetno popularan ne samo u svojoj zemlji već i u Poljskoj, Belorusiji, Češkoj, Rusiji radio je godinama kao lekar na poliklinici u gradu Cesisu, u Letoniji. Iako je završio medicinu uvek ga je zanimala fitoterapija. Od roditelja nasledio je gomilu recepata koje je najprije sam isprobao a zatim počeo da preporučuje svojim pacijentima.

Išao bi u oblizaka pacijenata i govorio skuvaj ovo ili ono, popij bit će ti lakše – kaže Tereško. Vremenom sasvim sam se preorijentisao na biljke.

Ostavio je medicinu i postao “zeleni doktor”. Otvorio je malu proizvodnju na periferiji grada, gde je pozvao stanovnike da sarađuju i zarađuju na zajedničkom planu. On i njegova porodica i brojni berači sakupljali su biljke, sušili ih, pakovali i posao je krenuo.

Ali kada ga neko pita za savet Tereško će ga prvo uputiti u šumu, da sam pronađe biljku. Mnogo je mesta na kojima mogu da se sakupljaju biljke, a za zdravlje je neprocenjiva dobrobit.

Svako na kraju leta može da sakupi plodove gloga i šipurka – savetuje Tereško. Bobice su bogate vitaminima C i P, karotenom i raznim mikroelementima. Ubacite ih sveže ili suve u termos sa vodom ne toplijom od 60 stepeni celzijusa i napitak zdravlja je spreman. Kada sami berete bit ćete u aktivnoj šetnji, udisat ćete svež vazduh i bitćete u kontaktu sa prirodom, što će doprinijeti zdravlju. Možete da uberete i crvene grančice šumskih malina. Spremaju se tako što se kuvaju pet minuta. Dobije se slatkast zdrav napitak pun salicilne kiseline koja je prirodni antibiotik. To je ujedno i lek protiv prehlade.

Ako nas je virus zahvatio savetuje “zeleni doktor” , onda se koristi islandska mahovina koja sadrži usničnu kiselinu koja ubija patogene mikrobe. Priprema se tako što se prokuva u vodi oko 60 stepeni celizijusa i ostavi preko noći da odstoji. Ujutro se dobija piće sa prijatnim ukusom i mirisom koje savršeno jača organizam i odstranjuje bolesti.

Sve što drugom savetuje Tereško je primenio na sebi. Čak i obične stvari a ne samo lekovite napitke.

U životu je poenta da se ne razbolite naglašava Tereško. Ja sam živeo blizu šume i nacionalnog parka i svakog dana sam počeo da pešačim po pet kilometara i to brzog i žustrog hoda. Tako sam uvideo da je aktivna šetnja na svežem vazduhu idealna zaštita od svih bolesti. I dan danas šetam i nisam bolestan.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh