Connect with us

Agro kutak

Fikus je osjetljiv na hladno vrijeme – Evo kako da ga održite tokom zime

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Fikus voli toplo vrijeme, pa zima i nije njegov prijatelj, tako da je sada važna njega.

Mnoge biljke traže dodatnu njegu tokom hladnijih mjeseci koji su krenuli. Kao i mnoge sobne biljke, fikus je biljka koja voli toplo vrijeme. Porijeklom je iz tropskih regija, tako da ne bi mogao da izdrži pravo zimsko vrijeme bez adekvatnih uslova. Nekada mu sam zavoren prostor ipak neće biti dovoljan.

Ciljevi njege fikusa tokom niskih temperatura nije toliko rast koliko preživljavanje. U idealnom slučaju, trebalo bi da samanjimo gubitak listova i dovedemo biljku u stanje mirovanja tokom zime.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Kako da njegujemo fikus tokom zime?

Prije svega trudite se da biljka tokom ljetnjih mjeseci bude zdrava i njegovana. Na taj način ćete tokom zime imati mgoućnost da je održite takvom. Zato pazite da tokom toplijih mjeseci obratite pažnju na potrebe za njegom ove biljke. Trebalo bi da ima bogato zemljište sa dobrom drenažom. Potrebna mu je čak i vlaga u tlu, ali ne pretjerano zalivanje.

Odaberite pravu unutrašnju lokaciju

Kada birate gdje ćete u domu da držite fikus tokom zime, potražite mjesto koje dobija mnogo sunčeve svjetlosti. Fikusova priroda je da želi sunce i dosta svjetlosti, što znači da preferiraju najmanje šest sati dnevno direktne sunčeve svjetlosti. Dobro je i da jednom nedjeljno rotirate biljku za četvrtinu kako bi njegovi različiti dijelovi imali prilike da budu izloženi svjetlosti.

Preduzmite korake da spriječite opadanje lišća

Opadanje lišća je uobičajeno tokom zimskih mjeseci, ali nemojte da pretjerujete sa vodom ni tada. Izgubiće malo lišća kako temperatura pada i vazduh se suši, a ovo je prirodan način da biljka uštedi energiju. Tokom zime prorijedite zalivanje biljke.

Izvor: agrosavjet.com

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Agro kutak

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh