Connect with us

Ljekovito bilje

Jeftin i efikasan domaći lek: Ovo sredstvo će vam sigurno pomoći kod prehlade i gripa

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Soda bikarbona košta malo, a njena korisna svojstva su nadaleko poznata.

Lečenje prehlada i virusnih bolesti određenim “narodnim” preparatima praktikuje se odvajkada. Tako je i soda bikarbona bila jedno od najpopularnijih sredstava u Americi pre 100 godina, i to za tegobe sa nazebom.

Održavanje uravnotežene pH krvi je veoma važno za jak imunitet i zaštitu od bolesti. A jedno jeftino sredstvo koje može u tome da pomogne jeste upravo soda bikarbona.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Davne 1924. godine američki doktor Volni S. Čejni je u članku o medicinskoj upotrebi sode bikarbone opisao kako ona pomaže da se zaštite od prehlade i gripa.

Doktor Čejni je otkrio kako se kroz praksu pokazalo, a da je i sam imao dosta uspeha u “lečenju” pacijenata sa prehladom i gripom sodom bikarbonom. Prema njegovim rečima, oni koji su alkalizovali telo retko su dobijali grip, a oni koji su se zarazili, ako bi odmah počeli sa “terapijom”, imali su blage simptome. Treba imati na umu da je veoma moguće da su se iza dijagnoza “prehlada” i “grip” u to vreme krile neke druge tegobe, kao i da je zvaničan stav medicine da soda bikarbona nije lek.

Evo kako treba uzimati sodu bikarbonu po dr Volniju S. Čejniju da bi ublažila simptome i pomogla u lečenju prehlade i gripa:

DAN 1: 6 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u intervalima od približno 2 sata.

DAN 2: 4 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u redovnim intervalima.

DAN 3: 2 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode ujutru i uveče, a zatim uzimajte 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode svakog jutra dok simptomi prehlade ne nestanu.

Naravno, ukoliko imate simptome prehlade ili gripa, najbolje je da se obratite lekaru i ne lečite na svoju ruku.

Iako se ispostavilo da soda bikarbona pomaže kod brojnih problema u domaćinstvu, treba ipak naglasiti da ovaj beli prah nije lek i zvaničan stav medicine jeste da nije od koristi kad je reč o lečenju određenih zdravstvenih tegoba.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh