Connect with us
Mesec dana je umesto vode pila ovaj napitak: Regulisala je holesterol, a od kilograma viška nije ostao ni trag! - Ljepota i zdravlje

Ljekovito bilje

Kad CREVA NE RADE KAKO TREBA: Evo kako da ih IZLEČITE HRANOM! – Ljekovito bilje

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Svi znamo da je sveže voće i zeleno povrće dobro za naše zdravlje, ako su vam creva zapušena, jednostavno ne možete da svarite hranu. Vreme je da odmorite svoj probavni sistem. Možete se vratiti konzumiranju sirovog voća i povrća čim se mikrobiom ponovo uravnoteži

Postoji nekoliko važnih stvari koje morate imati na umu kako biste maksimalno iskoristili dobrobiti iz svog obroka. Izaberite sigurno meso. Biljna ishrana sa zdravim mesom je najbolji izbor za zdrava creva. Ali ne žele svi da se odreknu mesa. Ako i dalje jedete meso, morate biti sigurni da su životinje odgajane na pašnjacima, hranjene travom i da meso ne sadrži hormone i antibiotike.

Smanjite unos kofeina i dodajte zeleni čaj. Ako redovno pijete kafu i patite od nedostatka kofeina kada preskočite šolju kafe, isprobajte zeleni čaj koji ima manju dozu kofeina sa dodatnim zdravstvenim blagodatima.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Zeleni čaj sadrži vitamine, minerale i antioksidante koji podržavaju kardiovaskularni sistem, poboljšavaju vaše raspoloženje i poboljšavaju kognitivne funkcije. Ali najbolja vest za vaša creva je da zeleni čaj smiruje upale i vraća ravnotežu u vašem mikrobiomu. Antimikrobna svojstva zelenog čaja pomažu u oslobađanju od neželjenih mikroorganizama, dok istovremeno povećava broj korisnih vrsta poput bifidobakterija i laktobacila. Dakle, ako vas preskakanje jutarnje šoljice kafe dovede do glavobolje, pospanosti i razdražljivosti, pokušajte umesto toga šolju zelenog čaja.

Klonite se GMO. Američka akademija za zaštitu životne sredine (AAEM) poziva lekare propisati dijete bez GMO za sve pacijente. Genetski modifikovana hrana štetna je za životnu sredinu i naše zdravlje, posebno za creva. Mnogi usevi su modifikovani da povećaju količinu pesticida koje biljke mogu podneti, što znači da većina njih ostaje u našim proizvodima.

Čuvajte se obmanjujućih etiketa na hrani. Pohlepni proizvođači pokušavaju da nas nateraju da kupujemo nezdrave proizvode koristeći varljive termine na etiketama. Evo nekoliko ključnih stvari na koje treba paziti: Prirodni sastojak.

Što se tiče etiketa na hrani, „prirodno“ ne znači apsolutno ništa. Ovo važi za „prirodni ukus“ i „prirodnu boju“, što je samo doterani veštački sastojak koji sadrži trag nečega što je nekada bilo u prirodnom stanju.

Limunska kiselina zvuči kao zdrav prirodni sastojak, zar ne? Pogrešno! Dobijanje limunske kiseline iz biljaka je teško i skupo.

Prah od celera je još jedan hemijski napravljen veštački konzervans prerušen u blagotvorni sastojak. Kada je reč o etiketama namirnica, termin „organski“ može dovesti u zabludu. Ako pažljivo pogledate police za grickalice i bombone, sigurno ćete pronaći nezdravu hranu sa oznakom „organska“.

Čak se i organska hrana može uzgajati pomoću odobrenih pesticida i herbicida, a organsko lisnato povrće može se tretirati dezinficijensom koji ubija sve bakterije, čak i one potrebne za varenje te hrane. Budite oprezni sa organskim obeležavanjem i uvek detaljno istražujte kako biste izbegli opasne toksine.

 

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh