Connect with us

Glavna jela

KAKO DA PRŽENA RIBA NE UPIJE NI KAP ULJA? Uz OVAJ SASTOJAK biće još hrskavija i ukusnija

U nastavku teksta saznajte kako da ispržite savršeno ukusnu ribu koja pritom neće upiti ni kap ulja.

Riba je dominantna na našoj trpezi u vreme posta. S obzirom na to da je riba veoma zdrava, trebalo bi da se češće nađe na našem meniju.

Međutim, ako pričamo o prženoj ribi, često dolazimo do toga da tokom prženja upije i veliku količinu ulja, a masnoća i te kako može da utiče na ukus.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Ukoliko spadate među one koji vole prženu ribu, imamo trik koji će vam pomoći da ona bude još hrskavija i ukusnuja, a da pritom ne upije ni kap ulja.

Za to će vam biti potreban jedan sastojak kojim ćete zameniti brašno, a reč je o gustinu. Gustin ili kukuruzni skrob pravi zaštitni omotač oko ribe, te će nakon što je spremite biti hrskava, ali neće uputu previše ulja, a samim tim neće biti ni masna.

PRIPREMA:

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli. Zatim dodajte biber, beli luk i ostale začine po izboru, a onda sve dobro sjedinite. Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba “plivala” u istom, a onda dobro zagrejte.

Ribu očistite i pripemite kako inače radite, a onda svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.

Izvor: stil.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Glavna jela

Na vrh