Connect with us

Korisni saveti

Kako da vam puder leti traje ceo dan? – Ljepota i zdravlje

Pratite ove jednostavne korake.

Nanošenje kompletne šminke leti je veoma težak zadatak, a u nastavku vam otkrivamo kako da vam puder traje ceo dan čak i tokom vrelih letnjih meseci.

Prema celeb mejkap umetnici Kari Loveljo, postoje neki trikovi pomoću kojih se puder ne skida i ne razmazuje, čak i kada su napolju tropske temperature. Ovo su njene tajne.

Kako da puder traje leti ceo dan?

Laganiji mejkap
Tokom letnjih meseci, nemojte nanositi mnogo slojeva pudera, jer koža neće moći da diše. Savet je da umesto pudera na lice stavljate BB kremu, a za dodatni sjaj, osvežite lice s malo broznera. I ne zaboravite da pre podloge nanesete kremu s zaštitnim faktorom!

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Trik s kremom za lice
Umesto pudera, možete koristiti mešavinu vaše dnevne kreme za lice i podloge. Na količinu kreme koju inače nanosite na lice ukapajte nekoliko kapi pudera,pomešajte i nanesite na lice. U isto vreme dobićete taj letnji sjaj, a hidriraćete kožu. (Pročitajte i… Top 3 predloga za letnji mejkap)

Prajmer je vaš najbolji prijatelj
Prajmer nam pomaže da optimizujemo kožu pre nanošenja šminke, a sprečava i da se ona razmaže tokom dana. Uz to, ovaj čudesan losion umanjuje pore i sprečava lučenje ulja iz kože. Ukoliko imate masniju kožu, koristite mat prajmere pre nanošenja pudera.

„Bejking“

Bejking je postao popularan metod, a zvezde ga rado koriste kako bi fiksirale šminku. U pitanju je stavljanje pudera u prahu na lice, kako bi puder bio postojaniji.

Blending sunđer
Puder nanosite sunđerom za mejkap. Jedino na ovaj način nećete naneti podlogu neravnomerno, već upravo onoliko koliko vašoj koži treba.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Korisni saveti

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh