Connect with us

Ljekovito bilje

Kako Izbaciti Kamen iz Bubrega: 6 Prirodnih Lekova koji Pomažu

Kamen u bubregu, poznat i kao bubrežni kamenac, može biti izuzetno neprijatno stanje koje uzrokuje jake bolove i nelagodnost. Srećom, postoje prirodni načini za olakšavanje prolaska kamena kroz urinarne kanale i ublažavanje simptoma. U ovom članku, istražićemo šest prirodnih lekova koji mogu pomoći u izbacivanju kamena iz bubrega.

Uzroci Kamenja u Bubregu:

Kamenje u bubregu obično nastaje zbog različitih faktora, uključujući nedostatak hidratacije, višak određenih minerala u telu ili genetsku predispoziciju. Simptomi kamena u bubregu uključuju mučninu, povraćanje, prisustvo krvi u urinu, jak bol u leđima i boku, zajedno sa isijavajućim bolom od donjeg abdomena do prepona. Važno je napomenuti da prisustvo temperature, groznice ili krvi u urinu može ukazivati na infekciju bubrega, i u tom slučaju, odmah treba potražiti medicinsku pomoć.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Životne Navike za Olakšavanje Prolaska Kamena:

Lagano Kretanje: Šetnja ili lagana vežba mogu pomoći u pomeranju kamena i olakšati prolazak kroz urinarne kanale.

Toplota: Primena toplote na donji deo leđa opušta mišiće u toj oblasti, što olakšava prolazak kamena. Jastuk za grejanje, boca sa toplom vodom ili topla kupka mogu biti efikasni.

Unos Dosta Vode: Hidratacija je ključna za ispiranje kamena iz tela. Pijte dosta vode kako biste podstakli izlučivanje urina i olakšali prolazak kamena.

Pravilna Ishrana: Ishrana bogata voćem i povrćem može smanjiti rizik od stvaranja kamena u bubregu. Takođe, izbegavajte namirnice bogate oksalatima i solju.

Prirodni Kućni Lekovi za Kamene u Bubregu:

Sirovo Jabukovo Sirće: Pomešajte sirovo jabukovo sirće sa vodom da biste poboljšali ukus. Ovo sirće pomaže u razbijanju kamena i sprečava njihovo ponovno stvaranje.

Zeleni Čaj: Zeleni čaj može smanjiti taloženje kalcijuma u bubrezima i smanjiti izlučivanje oksalata u urinu, što pomaže u prevenciji kamena.

Maline: Plodovi maline mogu pomoći u smanjenju nivoa kalcijuma i fosfora u urinu, olakšavajući izbacivanje kamena.

Nar: Sok od nara opušta mišiće i pomaže u izbacivanju kamena iz bubrega.

Peršun: Peršun se koristi za poboljšanje funkcije bubrega i može pomoći u lečenju kamena u bubregu.

Lovorov List: Čaj od lovora može ublažiti simptome kamena u bubregu i pomoći u sprečavanju njihovog ponovnog stvaranja.

Važno je napomenuti da prirodni lekovi i životne navike mogu pomoći samo kod manjih kamenaca, dok veći kamenci mogu zahtevati medicinsku intervenciju. Pre nego što primenite ove prirodne lekove, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom. Osim toga, konsultacija sa stručnjakom je neophodna ako imate ozbiljnije simptome ili se kamen blokira i uzrokuje ozbiljne probleme.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti

Više u Ljekovito bilje

Na vrh