Connect with us

Ljekovito bilje

KAKO SE PRAVI ORAHOVAČA- LIKER BOLJI OD LEKOVA Prirodni eliksir za štitnu žlezdu, želudac, pluća i ubrzavanje metabolizma

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Naši stari su obožavali liker od zelenih oraha, a ovako su ga pravili.

Mladi zeleni orasi natopljeni u rakiji, pretvoreni u ukusan sladunjav orahovac, odavno se koriste u narodnoj medicini. Domaći liker od oraha kao lek za štitnjaču je pouzdan tradicionalni recept. Osim štitnoj žlezdi on će pomoći želucu i crevima u eliminisanju gotovo svih probavnih smetnji.

Naši stari su obožavali liker od zelenih oraha. Dobro su znali da je on delotvorniji od mnogih lekova. Orah leči najrazličitija oboljenja, a izuzetno pomažu za probleme štitne žlezde, grla, respiratornih puteva kao i bronhitisa ali i za ojačavanje imuniteta.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Narodna medicina preporučuje orahovaču za lečenje anemije, ali i kao prvu pomoć kod stomačnih tegoba i za ubrzavanje probave. Sada je pravo vreme za branje mladih, zelenih oraha i za pravljenje likera od oraha ili orahovače.

Potrebno vam je:

  • 40 mladih oraha
  • 1 kg meda
  • 1 l rakije

Priprema:

Stavite rukavice i mlade orahe iseckajte, stavite ih u veću staklenu teglu pa preko njih dodajte 1 kg meda i 1 l rakije. Zatvorite odgovarajućim poklopcem pa ostavite da tegla stoji na suncu 40 dana. Povremeno promešajte sadržaj plastičnom kašikom.

Primena:
Svako jutro na prazan želudac popijte po jednu malu, rakijsku čašicu ovog likera. Orahovača je izuzetno bogata jodom pa je stoga preki lek za bolesti štitne žlezde. Pre posluživanja, orahovaču blago promućkajte kako bi se podigao lekoviti talog. Kao aperitiv, orahovaču služite sa ledom i kriškom limuna.

Izvor: alo.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh