Connect with us
Leči kožna oboljenja, proširene vene i smanjuje rizik od raka: Ulje ove biljke svako treba da ima u kući! - Ljekovito bilje

Ljepota i zdravlje

KANTARIONOVO ULJE SMANJUJE BORE, HIDRIRA KOŽU, UMIRUJE IRITACIJE: Ali samo ako se koristi ovako!

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ulje kantariona poznato je i pod imenom ulje bogorodičine trave, a proizvodi se s najčešće s maslinovim uljem, odnosno maceriranjem gospine trave u maslinovom ulju. Kantarionovo ulje ima brojne pozitivne učinke na kožu, a najčešće se koristi za njeno lečenje i za smanjenje ožiljaka.

Kantarion se koristi u svrhu prirodnog lečenja još od doba starih Rimljana kada se najčešće koristio za lečenje mentalnih bolesti. Danas se preporučuje piti čaj od bogorodičine trave za smirenje i kao pomoć za ublažavanje stresa.

No, osim za prirodno lečenje, kantarionovo ulje pomaže u lečenju svih kožnih oboljenja i to za sve tipove kože, od suve, osetljive, mešovite do masne i problematične.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Dobrobiti kantarionovog ulja za negu lica:

umiruje osetljivu kožu, hrani dehidriranu kožu, smanjuje bore, štiti kožu od negativnih spoljnih uticaja, deluje antioksidativno, podstiče obnovu kože, smanjuje oksidativni stres, ima antimikrobna svojstva

Kantarionovo ulje je jedno od najboljih ulja za negu dehidrirane, oštećene i osetljive kože lica, a upravo zbog toga često se nalazi u velikom broju krema za negu. Pošto pospešuje prirodno i brzo zaceljivanje kože preporučuje se da ga uvrstite u svakodnevnu rutinu nege za ispucalu kožu svih delova tela.

Može se koristiti u svom čistom obliku kao sastojak svih proizvoda prirodne kozmetike. Možete da ga napravite i sami i tako biti sigurni da imate najbolje ulje za negu kože lica.

Korišćenje kantarionovog ulja

Ako izlazite tokom dana, posebno na sunce, ne biste smeli da koristite ulje bogorodičine trave, jer izaziva fotosenzibilnost. Stoga ga koristite uvek u večernjima satima, najbolje pre odlaska na spavanje.

Pošto kantarionovo ulje ima i antioksidativno dejstvo, ono će najbolje nahraniti kožu vašeg lica nakon izlaganja sunčevim zracima. Preporučuje se nakon izlaganja suncu, pre odlaska na spavanje naneti tanak sloj kantarionovog ulja kako biste koži vratili hidrataciju i sprečili pojavu bora koje su uzrokovane suncem.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Više u Ljepota i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh