Connect with us
Svaki prst je povezan sa dva organa i dve emocije: Evo koje tegobe uklanja najpoznatija japanska metoda lečenja! - Ljepota i zdravlje

Priroda i zdravlje

Kineska tradicionalna metoda lečenja: Sve počinje i završava se u vašim dlanovima i stopalima!

Kineska tradicionalma medicina tvrdi da se ceo naš organizam nalazi u dlanovima i stoplaima.

Su Đok predstavlja lečenje po refleksnim tačkama dlanova i stopala. U prevodu sa korejskog Su znači šaka a Đok stopalo, što nam govori odakle i potiče ova terapija. Ova metoda se koristi u lečenju bolesti mnogim zemljama sveta, a posebno u SAD, Rusiji i Istočnoj Evropi.

Su Đok terapija je sinteza prirodnih metoda lečenja, zasnovanih na određenim filozofskim principima, a deo njih svaki čovek može uspešno da upotrebi za samoizlečenje, delujući na šake i stopala.

Su Đok terapeuti polaze od toga da je građa šake i stopala slična građi ljudskog tela, pa objašnjavaju da u ljudskom telu možemo izdvojiti trup i pet isturenih delova tela – glavu, vrat i četiri ekstremiteta. Sličnost je dokaz dubokih unutrašnjih veza koje postoje između tela, šake i stopala.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

U bolesnom organu ili delu tela zbog poremećaja cirkulacije energije pojavljuje se neka vrsta električnog “kratkog spoja” – energetske blokade, koja stvara elektromagnetske talase. Ovi talasi, zato što imaju specifičnu frekvenciju za svaki od poremećaja u telu, dospevaju istovremeno u sve analogne delove. Dalje, oni obrazuju takozvane “korespondentne loptice” koje su pri dodiru, odnosno nadražaju veoma bolne. Proces liči na malo “strujno kolo” kojem se sa određenog mesta šalje impuls koji poboljšava protok. Ukoliko se ne pronađe terapijska tačka ili se ne stimuliše pravilno, jedino će izostati očekivani pozitivan efekat, a organizmu se pri tom ne može naneti bilo kakva šteta.

Veoma dobre rezultate daje i masaža vrhova prstiju jer se ovde projektuje mozak, a u mini sistemu i celo telo čoveka. Masaža vrhova prstiju i noktiju ima veliki efekat koji je kod akutnih stanja često trenutan.

U slučajevima kada je potrebna trajnija stimulacija terapijskih tačaka mogu se koristiti razni štapići, grančice, magneti i semenke raznih biljaka.

Kod ove metode nema kontraindikacija, niti neželjenih efekata, što omogućava apsulutno svima da isprobaju ovu drevnu kinesku tehniku lečenja.

Izvor: Stil.kurir.rs/Stetoskop

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh