Connect with us

Ljekovito bilje

Koja konzerva je zdravija: Tunjevina u ulju ili u vodi, iznenadiće vas razlika, a nema veze sa cenom

Kada biraju konzervu tunjevine, mnogi se dvoume koju će izabrati – onu u salamuri ili onu u ulju

Kada nemate mnogo vremena za kuvanje, tunjevina u konzervi je uvek dobar izbor: uz dodatak kukuruza, kuvanih jaja i maslinovog ulja, možete dobiti ukusnu salatu ili napraviti dobar sendvič sa raženim hlebom. Kada biraju konzervu tunjevine, mnogi se dvoume koju će izabrati – onu u salamuri ili onu u ulju.

Ako planirate da pojedete celu konzervu, onda je bolje da uzmete onu koja je u salamuri, pod uslovom da je pojedete čim otvorite konzervu, jer ćete tako sačuvati omega-3 masne kiseline u sama riba. Ali, ako kupite tunjevinu koja sadrži ulje, kada se ocedi, masnoća nestaje, piše u časopisu Volite sebe.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Prema istraživanjima, tuna u vodi, odnosno u salamuri, ima više omega-3 masti nego tunjevina u ulju. Studija je navela da proizvodi prepuni ulja mogu biti korisniji za ljude koji imaju povećanu potrebu za esencijalnim masnim kiselinama.

S druge strane, ako želite da dobijete više vitamina D i selena, tunjevina u ulju je pravi izbor, jer sadrži povećan nivo po porciji u poređenju sa tunom u vodi ili salamuri. Međutim, sa stanovišta ukusa, moramo priznati da je tunjevina u ulju ipak ukusnija.

Izvor: najzena.rs

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Na vrh