Connect with us

Ljekovito bilje

Lek za zdravo srce i krvne sudove – Rusku travar

Pisano nasleđe nemačke monahije u ruskim arhivama

Stari recept koji je pred čitaocima “Ruskog travara”, prenosio se s kolena na koleno toliko dugo da se zaboravilo odakle potiče. Ali, ruski monasi, zavirujući u stare arhive, otkrili su da je ovaj neverovatno efektan ruski recept zapravo – nemački. Kako kažu crkveni spisi, drevni lek za zdavo srce i krvne sudove u amanet je ostavila namačka monahinja Hildegard de Bingen.

Osim svojih proročanstava, sestra Hildegard je generacijama u nasleđe poklonila i mnogo prirodnih recepata, poput domaćeg leka protiv bolesti srca i krvnih sudova. Zapisala je da sve što je sadržano u prirodnim lekovima jeste “smisao otkrovenja” i da su joj se recepti ukazali s neba, na javi. Kako je navela, “sve što sam videla u početku ukazivanja, videla sam očima duha i slušala ušima duha” i “sve što mi je otkriveno iz tih nebeskih tajni, ja sam prenela ljudima”.

Za ovu monahinju zdravlje je bilo svakodneno dostignuće ili ogledalo harmonije između čoveka i Tvorca. A da li je to što je govorila sestra Hildegard čista mistika, zavisi od vere svakoga od nas i mišljenja o čoveku i tajnim znanjima. Tek, treba reći da je monahinja živela duže od 80 godina, a njeni recepti koji traju hiljadu godina, proširili su se Evropom i duboko se ukorenili u različitim krajevima, zbog čega svaki narod misli da je njihov rodonačelnik.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

U svakom sličaju nije važni čiji je recept, već je važno da radi.

Recept

Za ovaj rusko-nemački recept, monaški u svakom slučaju, potrebno je

  • 10 strukova svežeg peršuna
  • 1 litar belog ili crvenog vina
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 300 ml meda

Priprema

Pomešati vino i jabukovo sirće, dodati strukove peršuna i staviti da provri, a potom smanjiti temperaturu i ostaviti 10 minuta na veoma blagoj vatri. Po isteku tog vremena skloniti sa ringle i ostaviti da se malo ohladi (do temperature oko 50 stepeni Celzijusovih). Procediti smesu, dodati med i dobro promešati, a zatim presuti u sterilisanu staklenu teglu, i dobro je zatvoriti.

Koristi se jedna kašika smese dnevno sve dok simptomi bolesti ne nestanu.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Ljekovito bilje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh