Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječanje Melankolije po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Melankolija je bolest živaca koja se pojavljuje u velikoj slabosti čitavog organizma. Ovakvi bolesnici vrlo mnogo pate od velikih uzbuđenja i duševno i tjelesno. Njima je zima pri najvećoj žegi, a noge i ruke su im uvijek hladne. Uzroka toj bolesti ima mnogo, a najviše joj podliježu mekušci. Inače dolazi od prenapornog duševnog i tijesnog rada, teških i dugotrajnih bolesti, zbog gubitka tjelesnih sokova kroz razvratan život, prevelikog gubitka krvi od mijene i pri porođaju, velikih briga, jada, nevolje i katastrofa. Ovi se bolesnici moraju s mnogo ljubavi i samoprijegora njegovati.

Kod ove je bolesti najprobitačnija umjerena upotreba hladne vode. Zlatna poboljšanja opažaju se već nakon 10 do 14 dana. Svako jutro opere se tijelo 3 do 4 sekunde s pola vinskog octa i pola vode, a zatim se legne natrag u krevet pola do tri četvrt sata. Osim toga, jednom prije podne i jednom poslije podne stavljaju se ruke u hladnu vodu jednu do dvije minute, i to tako da donja strana ruke stoji do ramena pod vodom, a istodobno se stave i noge u hladnu vodu i pokreću kao da se gazi po vodi. ako je zgode, još je bolje po vodi hodati jednu do dvije minute prije podne i jednu do dvije minute poslije podne. tjedno dva
puta umota se bolesnika isprva u mlaku plahtu, a kasnije u hladnu, umočenu u odvar od trina, zatim se previje dobro suhom i toplom i ostavi taj oblog jedan do jedan i pol sat.

Uz to se uzimaju 2 do 3 hladne polubanje s pranjem leđa 5 do 10 sekundi. Svakog dana treba pojesti jedan do dva limuna. Zdrav limun dobro se opere, na tanke kriške izreže, jedan pojede natašte, a drugi navečer. Osim toga, popije se po jedna mala šalica čaja izjutra, druga u podne pred jelo i treća navečer pred jelo od: 6 g rike zvane i pelenika (Angalis arvensis L), korijena iđirota, odoljena, čestoslavice zvane i zmijina (Veronika ofcinalis L), macine trave, metvice paprene (Mentha piperita), dvije žlice meda i pola litre zdravog vina, što se drži potopljeno 12 sati, kuha 5 minuta i pari 10 minuta. hrana neka je lagana i krepka, neka se uzima i kozjeg mlijeka.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh