Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje Angine po metodi Rudolfa Brojsa

U ovom članku donosimo vam recept za liječenje angine, ovaj recept objavljen je u knjiziRak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs 

ANGINA

Protiv angine (bolovi prilikom gutanja) grgljati naizmenično sa čajem od žalfije i čajem od bedrenike. Jedan prstohvat žalfije, u tom slučaju, preliti sa 125 g vruće vode i ostaviti da stoji 10 minuta. Jednu kašičicu mlevenog korenja bedrenike kuvati tri minuta u ¼ litra vode.

Ako se radi o teškoj, gnojavoj angini, sa visokom temperaturom (streptokokna angina), treba otići lekaru zbog mogućih kasnijih posledica.

Najdelotvorniji su krompirovi oblozi oko vrata. Tri krompira veličine jajeta kuvati u vodi dok ne omekšaju, položiti ih na krpu, uviti i zgnječiti. To zatim, što je moguće toplije, staviti oko vrata, preko toga uvezati šal, na glavu staviti vunenu kapu i ležati na ledima dobro pokriven. Važno je da su pazuha dobro pokrivena i ruke pod pokrivačem. Taj oblog sa krompirom ostaviti jedan do dva sata, a ako pacijent zaspi — do buđenja.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh