Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje biona ili poganaca po metodi i receptima Sadika Sadikovića

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Za ovu bolest očiju treba oči dnevno 15 do 20 minuta na pariti na odvaru od komorača. Uzme se šest velikih žlica samljevenog sjemena od komorača, prelije se jednom litrom kipuće vode i kuha još 10 minuta dobro poklopljeno.

Oči treba dnevno banjati tri-četiri puta, svaki put od 8 do 10 minuta u ovom odvaru: uzme se na vrhu noža praška od aloja (Aloe vulgaris L), po 10 g od mišjakinje trave, zvane i crijevac (Stellaria media Vill.), pelina, korijena od poljske steže (Potentilla, Tormentilla Sibth.), jednu veliku žlicu samljevenog sjemena od komorača i tri velike žlice meda. takve treba 12 sati držati potopljene, 10 minuta kuhati i još 10 minuta pariti, kroz čistu krpu procijediti i tim odvarom oči banjati, a preko noći obloge od toga odvara na oči stavljati. ako iz očiju počinje izlaziti gnojna tekućina, to je dobar znak. Nakon parenja ne smije se barem jedan sat iz sobe izaći, a nakon obloga ne smije se izlaziti barem pola sata na svjetlo.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Za liječenje bione kuha se i pelin u čistom zdravom vrcanom medu i privija se na oči da mrena spadne. i za upalu očiju dobar je taj lijek. pelin se mora prije toga dobro očistiti, oprati, ocijediti i tek onda u medu kuhati.

Ako nemate čunka za banjanje očiju, neka se uzme polovina ljuske od jajeta.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh