Connect with us

Marija Treben

Liječenje bolesti drhtanja (Parkinsonova bolest) po metodi Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje bolesti drhtanja (Parkinsonova bolest). Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

BOLEST DRHTANJA (Parkinsonova bolest)-Maria Treben

Svježi listovi zečje soce, koja kao tepih pokriva tlo naših listopadnih i četinarskih šuma, operu se i iscijede u sokovniku. Svakog sata bolesnik treba da popije tri do pet kapi razblaženih u čaju od hajdučke trave, od kojeg se pripremi četiri do pet šolja dnevno. Rastvor kapi zečje soce mora da uslijedi najmanje u trostrukoj količini čaja. U isto vrijeme, u kičmu utrljavati, naizmjenično, svježe iscijeđen sok od zečje soce i tinkturu hajdučke trave. Na suncu ubrane cvjetove hajdučice potopiti u rakiju od žita ili voća, jačine 38-40%, i 14 dana držati na suncu. U toku dana četiri sata na potiljku držati oblog sa šveden biterom. Sa njim bolesnik ne mora da leži.

Ukoliko bi pored drhtanja došlo i do izvjesne ukočenosti udova, sprovode se potpune kupke od timijana sa 200 gr zelja. Ista kupka, ponovo ugrijana, može da se upotrijebi još dva puta.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh