Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje bolesti krvavih mrlja po metodi i receptu Sadika Sadikovića

Po tijelu, a najviše po nogama, izaspu se crvene mrlje, one kasnije pozelene, pomodre i konačno požute. Bolesnik ili dobije krvarenje na nos ili povraća krv, a češće su i mokraća i stolica pomiješani s krvlju.

Kod ove bolesti treba dnevno tijelo octenom vodom oprati odmah izjutra čim se ustane iz kreveta. pranje  smije trajati nekoliko sekundi, nakon toga treba tjelovježbu činiti ili natrag u krevet za pola sata leći i pokriti se. Svaku večer prije spavanja jednu do tri minute po hladnoj vodi gaziti. tjedno treba dva puta uzeti dobro toplu banju u velikoj kadi 20 do 30 minuta u odvaru od trina ili omorikovih vrhova i zelenih češera. Čim se iz banje iziđe, ne smije se tijelo obrisati već se brzo octenom vodom oprati i u krevet leći tri četvrt do jedan sat. Uz ove banje treba tjedno uzeti i dvije-tri hladne polukupke s pranjem leđa od osam do deset sekundi.

Neka se kuha i pije dvije-tri šalice dnevno, svako pola do jedan sat po jedna žlica ovog čaja: uzme se po 6 g korijena poljske steže, preslice, čestoslavice (dupčac, Veronika ofcinalis L) i solomonovog pečata uglastog (Polygonum aviculare L) s pola litre vina, 12 sati se drži potopljeno, 10 minuta kuha i 20 minuta dobro poklopljeno pari. Osim toga čaja, tri puta dnevno uzeti na vrhu noža u prah istucanog korijena od kravojca.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Hranu treba krepku i mješovitu uzimati. po svježem zraku treba se mnogo kretati i duboko disati, uz to uzimati i sunčane banje.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh