Connect with us

Marija Treben

Liječenje bolova posle amputacije (fantomski bolovi patrljka) po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje  upale slijepog crijeva. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

BOLOVI POSLIJE AMPUTACIJE (fantomski bolovi patrljka)

Dugo vremena nakon amputacije, često godinama, osjećaju se jaki fantomski bolovi (bolovi na dijelovima koje čovjek više nema. Iskustvo pokazuje da kašasti oblozi od gaveza ublažuju bolove, te se oni postupno izgube.

Isto tako idlično djeluje ekstrakt luka kojeg možemo dobiti u homeopatskim apotekama. Možemo ga, međutim, lako pripraviti i sami. Na kolute narezanim od luka do grla napuniti bocu i preliti sa 38 do 40% žitnom rakijom, ostaviti da stoji 10 dana na suncu ili na drugom toplom mjestu i tada preliti u bočice, Sa tim ekstraktom mazati patrljke nastale amputacijom.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Velika je pomoć čaj od korijena perunike koji treba iskopati u oktobru, oprati sa četkom, objesiti i osušiti. Osušeno korijenje sitno samljeti, najbolje u starom mlinu za kafu, mak ili mrvice. Pola čajne kašičice toga praška nakvasiti preko noći u ¼ litre vode, tokom dana piti gutljaj po gutljaj, jednu do dvije šoljice toga čaja.

Patrljke tri puta nedjeljno prati u kupkama od majčine dušice. Preporučuju se i jastučići od majčine dušice i crvotočine koje tokom noći se stavlja kao obloga. U jedan jastučić (od lanenog platna) stavlja se 100 do 150 grama navedeng bilja.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh