Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje bolova u leđima po metodi i receptima Sadika Sadikovića

To su bolovi oko vrata praćeni velikim umorom i bolovima u rukama i nogama. Bolesnika spopada neki nemir, velika žeđ, nema probave, uriniranje često, poneki put nikakvo. Navala krvi u glavu, lupanje srca, ne može spavati i duševno klone. Uzrok je odveć velika navala krvi u vrat ili slabokrvnost i živčana klonulost zbog teških duševnih depresija, prekomjernog duševnog ili tjelesnog rada, a i bludnog života.

Za tu bolest treba dnevno popiti za okrjepu po 3 šalice čaja od kunice (Achillea Millefolium), koji se dobije ako se 25 g kunice drži potopljeno 12 sati u pola litre vode, 5 min. poistiha kuha i još 10 minuta dobro poklopljeno pari.

Svakog dana se po tri puta operu leđa toplim octom s pola vode, a nakon toga se natrlja kamforovim uljem kojem se pridoda deseti dio terpentinovog ulja i malo salmijaka. Dnevno, ujutro, opere se cijelo tijelo hladnom octenom vodom. tjedno treba uzeti 2–3 sjedeće kupelji u odstajaloj vodi s istodobnim pranjem leđa. Kupelji smiju trajati od 10 sekundi postupno do 1 i pol minutu.

Korijen i list od apte (Sambucus ebulus L) spari se pa se privija kad leđa i noge bole.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh