Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje čireva u crijevima po metodi i receptima Sadika Sadikovića

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje čireva u crijevima. Ovi recepti objavljeni su u knjizi Narodno Zdravlje autora Sadika Sadikovića – poznatog bosanskog travara.

Liječe se i pijenjem čaja od islandskog lišaja islandica, Acharus), jedan dag, i solomonov pečat obli (Certraria (Polygonum Persicaria L) jedan dag, s četvrt kilograma meda na dvije litre vode, 12 sati drži potopljeno i pola sata poistiha kuha. Svakog sata preko dana uzeti po žlicu, a ujutro i navečer po jednu šalicu toplog čaja. tijekom dana uzeti 2–3 mlake klizme od dvije litre odvara od 30 g mlade zdrave hrastove kore i 30 g preslice na 2 i pol litre vode, 12 sati držati pripijeno i pola sata kuhati. Svakog dana treba uzeti toplu sjedeću kupku od 20 minuta s odvarom od trina i slame od zobi, pola kilograma na 5–6 litara vode, dobro poklopljeno 1 i pol do 2 sata poistiha kuhati. (još je bolje ako se prije toga 12 do 16 sati slama ili trina potope.) Dnevno neka se da bolesniku hladan oblog od pola vinskog octa i pola vode. taj se oblog ostavi 1 i pol do 2 sata.

Čireve u crijevima liječi i čaj od kopriva. Na 3 dag suhe koprive i korijena i lišća stavi se 5 dag istucanih smrikovih boba i četvrt kilograma meda (najbolje kaduljinog) na dvije litre vode, 12 sati drži se potopljeno i poistiha 2–3 sata dobro poklopljeno kuha. Ujutro, natašte, i prije spavanja popije se po šalica mlakog čaja, a preko dana svako pola sata po gutljaj. Uz taj čaj treba isto uzimati klizmu, kupke i obloge.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh