Connect with us

Marija Treben

Liječenje fimoze po receptima i metodama Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje fimoze. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

FIMOZA-Maria Treben

Po dr. Dirku Arntzenu, liječniku iz Berlina, postoji metoda, s kojom se fimoza u dječaka liječi kupkama. Uzmemo 10 do 20 ml 10% ne otopine kalijeva sulfata (najbolje svježe pripravljene u ljekarni) po toploj kupki za dijete, dakle približno na 50 do 70 l vode, i pri tom kožicu blago vučemo natrag. Tjedno napravimo jednu do dviije kupke. Često se uspije već nakon četiri kupke; ali više od deset kupki nema svrhe. Čini se da je najpovoljnija dob djeteta od četiri do sedam godina, kupke možemo ipak primijeniti i u desetogodišnjaka. Na taj su način mnogi dječaci pošteđeni od operacije. U starijih muškaraca ta metoda nažalost nije uspješna.

I kupke od crnoga sljeza su uspješne. Za sjedeću kupku djeteta uzmemo punu šaku crnoga sljeza koji samo namočimo u hladnu vodu preko noći, dok je za odrasle potrebno približno 100 gr crnoga sljeza za jednu sjedeću kupku.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh