Connect with us

Marija Treben

Liječenje Fistula po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje Fistula. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

FISTULE-Maria Treben

Tri puta dnevno u oparenom nezaslađenom čaju od kamilice popijemo po čajnu žličicu, u jako teškim slučajevima po jednu veliku žlicu švedske grenčice. Za vanjska ispiranja koristimo mlaki uvarak od jednakih dijelova dobričice, poljske preslice i lanilista (divlje žute žabice), nakon ispiranja oboljelo mjesto namažemo sa eliksirom švedske grenčice ili stavimo vatu natopljenu sa tim kapljicama. Iza toga preporučujemo sjedeće kupke od poljske preslice, a preko noći stavljamo obloge od poljske preslice smekšane na pari.

Neka 51-godišnja žena iz Bavarske je 28 godina patila od fistule na jabučici. U pismu mi javlja; „Ne mogu opisati Vam kakve sam sve tegobe pretrpjela u 28 godina.

Savjetovali su mi operaciju, što ipak nisam prihvatila, jer ju je i profesor smatrao dvojbenom. Tek mi je jedan liječnik opće prakse donio olakšanje savjetujući mi sirovu hranu i vježbe za disanje-ali do ozdravljenja nije došlo. U proljeće sam nabrala prve svježe koprive i počela piti tri šalice čaja od koprive dnevno, svaki put dodajući čajnu žličicu švedske grenčice. Nakon tačno 14 dana moja je jagodična fistula izliječena i bolovi su potpuno nestali. Za mene i sve one koji me poznaju bilo je to čudo“.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh