Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje glavobolje od navale krvi u glavu po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Glava postaje teška, a nosnice suhe uz neugodan osje vrućica i snenost spopadaju čovjeka uz vrtoglavicui zujanje u ušima. Dolazi do prebrzih kretnji, uzrujanosti, zabune, slabe probave i grušanja krvi.

Kada nastupi takvo stanje, treba odmah uzeti mlaku klizmu s 1 žlicom rastopljene soli da se čovjek pročisti. hladne obloge stavljati na čelo, vrat i potiljak, ali ne led. ilovača zemlja razmućena s vodom ili vodom i octom najbolje služi, a ako se nema ilovače, onda hladne obloge s vodom, eventualno i octom. treba odmah uzeti dobro vruću kupku za noge, po mogućnosti do koljena, sa šakom-dvije soli, od 15–20 minuta i odmah iz vruće vode 1 min. noge do članka u hladnu vodu staviti i pokrete činiti kao da se gazi po vodi.

Da se otkloni česta navala krvi u glavu, treba uzeti natašte ujutro u podne pred ručak i navečer prije jela po 1 šalicu čaja od: 10 g bogorodičine trave (Hypericum perforatum L), 10 g macine trave, zvane i matičnjak (Mellissa ofcinalis L), 10 g kamilice (Matricaria Chamomilla L) i 2 g rute (Ruta graveolens L), na pola litre zdravog bijelog vina, 12 sati potopiti, 5 min. kuhati i 10–15 min. poklopljeno pariti. tjedno treba uzeti po 3 vruće kupke za noge u odvaru od slame od zobi i odmah hladnu banju od 1 min. Dnevno pranje tijela octenom vodom, hladna polijevanja i polukupki s pranjem leđa, vrlo su preporučljivi za pravilniju cirkulaciju krvi.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh