Connect with us

Priroda i zdravlje

Liječenje glavobolje po metodi i receptima Rudolfa Brojsa

Ovaj recept objavljen je u knjizi Rak Leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem“ Rudolf Brojs .

GLAVOBOLJA

Ima Ijudi kojima je želudac teško oboleo, a sa želucem nikada nemaju tegoba, ali zato imaju veoma jake glavobolje nad očima i u čelu. Te glavobolje su samo signal oboljenja želuca. Takvi pacijenti ubrzo ozdrave ako tri do pet nedelja uzimaju po jednu šolju ohlađenog čaja od pelina dnevno, gutljaj po gutljaj, najbolje na svaki sat.

Mali prstohvat pelina pustiti da odstoji samo tri sekunde u jednoj šolji vruće vode. (Najjednostavnije je ako se ta količina pelina stavi u malu gustu cediljku i > delimično uroni u proključalu vodu u trajanju od tri sekunde.)

U slučajevima jednostrane glavobolje (migrena) vrlo dobro pomaže čaj od matičnjaka. Jedan prstohvat zlatnog ili limunskog matičnjaka, ili oba zajedno preliti sa 125 g vruće vode i ostaviti da stoji 10 minuta. Čaj piti ohlađen, gutljaj po gutljaj.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

U slučaju glavobolja na potiljku, većinom je po sredi problem sa diskovima u vratnom delu kičme. Sa nekoliko zahvata rukom od strane stručnog lica može se odmah pomoći. Uzrok može biti i prenizak krvni pritisak (vidi str 116 ).

Kod svih ovih vrsta glavobolje pomaže i jaglac sa kantarionom. Jedan prstohvat od mešavine obe biljke preliti sa 125 g vruće vode i ostaviti da stoji deset minuta. Vrlo brzo pomaže i ako se svakodnevno popije po jedna šolja čaja od Ijubičice, gutljaj po gutljaj, a naročito kod nervne glavobolje. Priprema se na isti način kao i prethodni čaj.

Više recepata i čitavu knjigu od Rudolfa Brojsa možete pronaći na ovom linku Rudolf Brojs recepti.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh