Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje Grčeva u želucu i slabe probave po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Uzme se lišća petoprste steže tvice pitome (Mellissa ofcinalis L) (Potentilla anserina) , metvice koja raste , meuz vodu (Mentha aquatica) i rute (Ruta graveolens L) po 2 male žlice, korijena od odoljena (Valeriana ofcinalis), 6 grama, i jednu veliku žlicu komorača (Foeniculum ofcinalis All.), tucanog ili samljevenog na 1 litru mlijeka, i kuha sasvim poistiha 10 minuta. toga vrućeg čaja treba piti 3 puta dnevno po 1 šalicu, i to natašte, pola sata pred ručak i prije spavanja. taj čaj treba piti svaki dan 3 tjedna: Onda se uzme vratića (Tanacetum vulgare L) 75 g i 75 g cvata od kunice (Achillea Millefolium) na 1 i pol litru pravog bijelog vina, ostavi 12 sati potopljeno, 10 min. poistiha dobro poklopljeno kuhati i još 10 min. ostaviti pariti na toplom mjestu. toga vina uzima se svaka 2 sata po 1 žlica, to se čini 6 tjedana. a nakon toga 3 puta dnevno uzimati po 15 kapi u čaši vode izvadak od ravedi i lincure 2–3 mjeseca.

Izvadak: izreže se nasitno 50 g od ravedi (Reum ofcinalis Billon) i 155 grama korijena lincure (Gentiana lutea L) na 3/4 litre čiste prepečene rakije i ostavi 6–8 tjedana na toplom mjestu.

Dok se trave kuhaju, treba uzeti te vruće trave i na pupak priviti. Svaku večer treba vrući oblog na želudac i trbuh staviti od odvara trina i 2 sata ga držati. Dva puta tjedno, i to ujutro, polijevati hladnom vodom leđa, vrat i ruke i 2 puta noge, koljena i slabine, od 8 sekundi, postupno do 1–1 i pol min. jednom tjedno treba uzeti toplu kupelj od 20 min. u odvaru od trina. alkohol odbaciti i duhan po mogućnosti.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh