Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje gripe po metodi i receptima Sadika Sadikovića

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje gripe. Ovi recepti objavljeni su u knjizi Narodno Zdravlje autora Sadika Sadikovića – poznatog bosanskog travara.

Tko boluje od gripe, najbolje je da jede češnjak i pije dva put prepečenu rakiju. Osobito to vrijedi kad gripa vlada, – pa se tim lijekom predusretne.

Daljnji dobar lijek je sljedeći: Uzme se sitno tucanog papra jedna mala kavena žlica i uspe u četvrt litre dvaput prepečene rakije i dobro promiješa. Kad vlada gripa ili španjolska groznica, neka se više puta dnevno popije mala šalica te rakije. Nestat će odmah bolesti kao da je i nije bilo. Osobito to vrijedi ako se to odmah, u početku bolesti upotrebljava ili ako nije čovjek bolestan od gripe ili španjolske groznice, ako pije tu rakiju više puta dnevno, neće oboljeti od te bolesti ma koliko ona harala.

Bolesnika treba natrljati vunenom krpom umočenom u ocat, ulje i kamfor ili gotovim preparatom sastavljenim od biljnih lijekova, a to je »alga«. potiljak mu treba obložiti naribanim hrenom, a na noge mu se navuku torbe s ugrijanim mekinjama.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Bolesnik treba držati najstrožu dijetu. Mora se paziti da je stolica u redu.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh