Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje groznice po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Groznicom zovemo rastrojeno zdravstveno st dolazi zbog oboljenja pojedinih organa i skupljenih loših anje koje sokova u tijelu. počinje s glavoboljom, klonulošću, nejelošću, nesanicom ili nemirnim spavanjem i teškim snovima. Čovjek oslabi i postane nesposoban za duševni i tjelesni rad.

Kod velike groznice nastupa groznica s velikom temperaturom, bulažnjenje, velika žeđ, drhtanje udova, strahovanje, zatvor, zijevanje i brzi puls. Sprječavati se ne smije, samo se mora smanjiti, da se srce rastereti, a to se postigne oblozima. Kod groznice mora se nastojati da se poluči što jače odvajanje loših tvari iz tijela, i to isparivanjem kroz pore zbog obloga i odvajanjem kroz mokraću i stolicu.

Razni lijekovi protiv groznice

Tri glavice češnjaka dobro istući i stavi u litru bijeloga vina i neka stoji 12 sati, a kad osjetiš da će te groznica uhvatiti, kroz krpu procijedi vino i češnjak, pa popij vino. to je sigurna ljekarija za starije. Za mlađe i slabe nije.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Ako koga trese groznica i neće ga pustiti, neka uzme papra 11 zrna i stolisnika (Verbena ofcinalis L) 27 lista, neka istuče sve zajedno, kuha u vinu i pije.

Uzmi lišća od javora (Acer Pseudoplatanus), lišća od masline (Olea europea L), pelina (Artemisia Absinthum L), kadulje (Salvia ofcinalis L), ivice (Teucrium chamaepitys L), dupčaca (Teucrium Chamaedrys L) sve podjednako, skuhaj u čistu loncu u tri litre vode, neka dva dijela ukuhaju, treći ostane, zatim popij u tri puta natašte.

Za groznicu uzmi lišća dudova (bijeli dud, Morus alba). Isuši, istuci u prah, stavi u to jednu žlicu vina, popij kad te počne hvatati groznica.

Za groznicu je vrlo dobar lijek janjetina trava (Teucrium polium L, Arnoseris pusilla Grtu), koju treba kuhati i taj čaj piti natašte po jednu žlicu.

Uzmu se dvije žlice samljevene kave, pa se ukuha kao obična kava. U to se ucijedi sok od jednog čitavog limuna i dodaju se 4 žlice ruma. to se sve popije najednom.

Izvrsno je sredstvo i ovo: Uzme se korijen od maslačka (mlječak), izreže nasitno i stavi u komovicu rakiju. popiju se tri čašice na dan skupa s isjeckanim korijenom, kojeg treba sažvakati.

Dobar je i čaj od kantarije ili čaj od kunice (hajdučke trave) s medom. Uzima se tri puta dnevno.

Kod svih vrsta groznice glavno je da je probava u redu, pa treba uzeti sredstvo za čišćenje.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh