Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje hipohondrije po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Hipohondri su ljudi koji ne osjećaju veće bolove već su tu robni i vrlo mušičavi. Oni za to nisu krivi, to je bolest či- – tavog organizma. Uzrok toj bolesti su nezdravi sokovi u tijelu i grušanje krvi. Čim se ti uzroci odstrane, oni postaju veseli i dobre su volje.

Za ovu bolest treba piti 14 dana po dvije šalice dnevno, u obrocima od jedne žlice na sat, čaj od 45 g kantarije (Erythraea Centaura Pers.), 25 g kadulje (Salvia ofcinalis L) i 10 g pelina (Artemisia Absinthum) na jednu i pol litru vina, 12 sati držati potopljeno, prokuhati i 10 minuta pariti. Uz taj čaj treba uzimati tri puta dnevno svaki put po 30 kapi tinkture od odoljena (Valeriana ofcinalis L).

Nakon 14 dana treba prestati piti čaj i tinkturu, a mjesto toga treba uzimati dnevno po dvije šalice čaja u obrocima po jednu žlicu na sat: 8 g macine trave (Melissa ofcinalis L), 8 g paprene metvice (Mentha piperita L) i 2 g rute (Ruta graveolens) na pola litre vode, 12 sati držati potopljeno, provriti i 10 minuta pariti.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Nakon 14 dana treba opet prvi čaj i tinkturu uzimati. jedan dan neka se pere gornje tijelo, a drugi dan donje tijelo hladnom octenom vodom. prije spavanja treba 10 sekundi do 1 i pol minute po hladnoj vodi hodati i ne obrisavši noge u krevet leći, na želudac i trbuh staviti tople obloge od pola vinskog octa i pola vode. tjedno treba dva puta umotati tijelo u plahtu umočenu u vruć odvar od trina, suho i toplo preko njega staviti, držati 1 i pol do 2 sata, onda skinuti i dvije hladne sjedeće kupke uzeti.

Nakon 14 dana dva hladna polijevanja poduzeti, i to koljena, gornje tijelo i leđa. polijevanja i kupke od 10 sekundi postupno do 1 i pol minute. hranu laganu: bijelo meso i voće.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh