Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje išijaza po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Protiv išijasa treba uzeti 25 dag žila od kopriva, 25 dag pi revine, zvane zubača ili troskot (Angelica sylvestris), 25- dag žila od aptovine (Sambucus Ebulus L), 25 dag žila od lijeske (Corylus Avellana L) i 25 dag žila od smrike (Juniperus communis). (ako je korijenje suho, onda se uzme po 10 dag od svake vrste, a samo u sirovom stanju po 25 dag). to se stavi u 4 litre zdravog crnog vina i u čist zemljan sud i poistiha dobro poklopljeno napola ukuha. Nakon toga se procijedi u čista stakla i tvrdo začepi. Svaki dan treba popiti po 1 malu šalicu ujutro natašte, drugu u podne pred jelo i treću uvečer pred jelo. Dalje treba staviti što više od koljena do članaka u ljekarni kupljenih empflasterum albes peyres. Flasterovu crnu stranu prema vatri malo ugrijati i na tijelo pritisnuti.

Taj flaster treba stajati 24 sata. Onda ga treba skinuti i baciti. Mjehur treba tada otvoriti da se izlije žuta voda, koju je flaster izvukao, pa namazan čisti list od zelenog kupusa, bokvice, bršljana, lukavca ili blitve s mladim neosoljenim maslacem na
mjehur priviti, čim se lišće osuši, drugi svježe priviti. Kada ranica prođe, drugi flaster staviti. Flaster se može staviti i s
prednje strane od koljena do kuka, 24 sata treba držati, mjehure otvoriti i lišćem namazanim maslacem privijati. Za hranu treba uzimati kuhan ječam, pšenicu, rižu, paštu, makarone, vrhovi od kopriva, špinat, blitvu, rotkvu, sve vrte tikve, kuhano mlijeko, pravo maslo.

Od mesa: pileće, janjeće i teleće, dobro kuhano, a slabo soljeno. Kruh od prekrupe, kod kuće pečenu pogaču od raženog brašna i dvopek. Liječenje je malo naporno i nešto dulje traje, ali uspjeh je siguran.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Išijas (kukobolja) liječi se uspješno time da se tri putadnevno pije po čaša čaja od zobi, a svaka četiri sata oblažu se bolna mjesta oblozima od kuhane tople zobi. U tu svrhu napune se dvije vrećice zobi, pa kad se uskuhaju, onda se redom na spomenuti način oblažu bolna mjesta.

Vrlo dobar je također sljedeći lijek: Natući, positno dosta tamjana i izbockati iglom positno plavi pakpapir, pa taj papir
politi dobrom rakijom, a zatim posuti tamjanom. to se stavi na bolno mjesto. i to dobro prione uz tijelo, a kad se zapeče, onda opet treba onaj papir odozgo nekoliko puta politi dobrom rakijom. Na bolnome mjestu pusti neka stoji dokle god ne izvuče bol s onog mjesta. Dobro je također kukove dobro natrti »algom«.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh