Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje kada krv na nos navali po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Kada krv na nos rijetko curi, ne škodi ništa. Ali kada se to često ponavlja, ne smije se olako uzeti jer vodi velikoj slabosti, bljedobolji, dapače tuberkulozi i drugim bolestima. Uzrok može biti u snažnom brisanju nosa, u brzom trčanju, odviše teškom radu, slabokrvnosti, sagibanju, u jednostranoj i nedostatnoj hrani, koja oslabljuje organizam, u nervozi, te bolesti srca ili bubrega. 

Kada navali krv na nos, odmah treba začepiti nosnice pamukom, ruke dići u zrak i držati hladan oblog oko vrata. Skuha se jak čaj od 40 g preslice (Equisetum arvense L) ili 40 g rusomače (Capsella bursa pastoria L), koja se s pola litre kipuće vode prelije i 5 minuta kuha. Ohlađen čaj potjera se u nos i odmah se ispije jedna do dvije šalice. Ne pomogne li to, onda treba gornje tijelo hladnom vodom polijevati 8 do 10 sekundi, a mlaz vode na vrat puštati. Odmah iza polijevanja treba uzeti toplu kupelj za noge s jednom do dvije žlice soli. tjedno treba dva puta polijevati gornje tijelo i dva puta donje tijelo, uzeti dvije hladne polubanje i pranje leđa od 6 do 8 sekundi. Svaki drugi dan treba uzeti jako toplu kupelj za noge s jednom do dvije šake soli. hrana neka je lagana i krepka. Kod velike slabosti uzima se svakog sata po jedna žlica mlijeka, kuhanog sa samljevenim sjemenom od komorača. Na jednu šalicu mlijeka stavi se jedna žlica komorača (Foeniculum ofcinalis All.) i kuha se 10 minuta.

Krv iz nosa obustavlja se kada se u nos poteže sok od svježe koprive ili ušmrkava u prah istucano lišće suhe koprive.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Ili kad se u nos poteže sok naranče.

Ili svježim lišćem od kadulje ili koprive obložiti čelo, osobito vrat i potiljak.

Dobar je i ovaj lijek: od crvenog luka iscijedi se sok i pomiješa s vinskim octom. U tu tekućinu umoči se pamuk i stavi u nosnice. Na čelo, vrat, a osobito potiljak stavi se hladan oblog, a ruke se dignu u zrak.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh