Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje kada spadne bubreg po metodi i receptima Sadika Sadikovića

U ovom članku donosimo vam recepte za lječenje kada spadne bubreg. Ovi recepti objavljeni su u knjizi Narodno Zdravlje autora Sadika Sadikovića – poznatog bosanskog travara.

Ova bolest dolazi većinom kod starijih žena ili kod vrlo mršavih osoba zbog teškog dizanja. Svaku večer treba na leđa, slabine i bokove stavljati oblog od ilovače razmućene s pola vinskog octa i pola vode, suhim i toplim previti. tjedno treba uzeti 2 do 3 hladne polukupke s pranjem leđa 8 do 10 sekundi i 2 do 3 puta treba polijevati koljena, bedra i leđa 6 do 8 sekundi. Nakon polukupke ili polijevanja ide se odmah u krevet i dobro se pokrije 1 do 1 i pol sat.

Tjedno neka se uzima dva puta topla kupka u velikoj kadi od 28°C s odvarom od trina ili slame od zobi, 3 kg na 10 litara vode. Ovo treba tri sata kuhati i vodi za kupku pridodati.

Svako jutro se treba potpasavati ili nositi poseban povoj. Na stolicu neka se osobito pazi. hrana treba biti više lagana, ali krepka. Meso janjeće, pileće ili teleće, pa kuhana pšenica, raž, ječam i zob prekrupa, puno mlijeka, oraha i voća.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh