Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje katara u grlu po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Uzmi prijesno jaje, razmuti u šećernoj vodi i to pij dva puta dnevno. Dobro je također uzeti malve (trandovilje, Althaea Rosea) 10 g u pola litre mlijeka ili vina s jednom žlicom meda, kuhati i piti tri puta dnevno po jednu šalicu.

Navečer uzmi oblog od ilovače i octa. Dobri su i oblozi od crveog luka sitno isjeckanog s nekoliko kapi ulja, dalje oblozi s prijesnim naribanim krumpirima te konačno oblozi od poljske preslice (Equisetum Arvense), od koje se uzme 40 g na pola litre kipuće vode, kuha se 20 minuta i nakon toga se ostavi još 10 minuta na vrućem mjestu poklopljeno. Obloge treba svakih 15 do 20 minuta mijenjati.

Isto je dobar izvadak od korijena bibernela (Pimpinella magna L), komorača (Foeniculum ofcinale), korijena od sladiša (Glyzyrhiza glabra), majčine dušice (Tymus vulgaris), ruskog komorača (Pimpinella anisum), kadulje (Salvia ofcinalis), lišća od ljubičice (Viola odorata). Od svih ovih trava uzima se po 10 g, samo od kadulje 5 g i lišća od ljubičice 15 g.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Sve te trave stave se u pola litre 80-postotnog alkohola i ostave dva do tri tjedna na toplom mjestu. Nakon toga se ocijedi i uzima se 15–20 kapi na šećeru svaka 2–3 sata. Djeci se daje 5–10 kapi.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh