Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje krvarenja po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Krvarenje nastupa različito, prema ozljedama tjelesnog tkiva, staničja ili stijenki, ako pukne koja žila, navalom ili grušanjem krvi u kapilarama, zbog pretjeranosti u radu ili športu, zbog velikog uzrujavanja, uživanja razdražljivih jela i neumjerenog pijenja alkohola.

Vanjsko krvarenje nastupa izlučivanjem krvi na nos, usta, uši, maternicu i crijeva. Kod unutarnjeg krvarenja krv se izlijeva u trbušnu, prsnu ili lubanjsku šupljinu ili u opna pojedinih organa. tada nastaju krvave guke ili ako je ozljeda zbog udara ili prignječenosti, onda ozlijeđena mjesta oteknu i pocrne. Svako nenaravno krvarenje ili ako je krv sluzava ili vodenasta, treba odmah liječiti.

Krvave guke ili druge ozljede gdje se krv ispod kože skupila, treba oblagati hladnim oblozima od pola octa i pola vode ili octenom vodom razmućenom ilovačom. još je korisnije ako se ilovača razmuti ili s odvarom od preslice (1 dag na litru vode, pola sata kuhati) ili s odvarom od 1 dag korijena od poljske steže (na 1 litru vode, pola sata kuhati). Kod guka najbolje je kuhati 1 dag od korijena paprati s pola litre vina i pola litre vode 1 sat, ovim ohlađenim odvarom ilovaču zakuhati i obloge stavljati. Ovim se odvarom i bez ilovače mogu guke oblagati, ali s ilovačom još je korisnije.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Vrlo su korisni i oblozi s odvarom od mladih omorikinih vrhova ili zelenih češera. Na 1 kg omorikinih vrhova ili češera stavi se 6 litara vode i kuha dva sata sasvim poistiha i dobro poklopljeno. Obloge treba stavljati s hladnim odvarom i čim postanu vrući, treba ih promijeniti. Svaki oblog treba suhim i toplim previti. Nerazrijeđena tinktura od moravke ublaži bolove i brzo liječi guke i prignječena mjesta kada se njome dobro nataru.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh