Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje lišaja (lupus) koji kožu izjeda po metodi i receptima Sadika Sadikovića

---Članak se nastavlja ispod oglasa---

Ova bolest udari gotovo uvijek na obraz. Ako se odmah počne liječenje, siguran je uspjeh, a ako se zapusti liječenje je vrlo teško te iziskuje mnogo truda i dugo traje. 

I za ovu vrstu lišaja upotrebljava se isti čaj, pranja, banje i polijevanja kao i kod drugih vrsta. Kod velikog izlučivanja nečisti stavljaju se oblozi od ilovače razmućene s octom. Kada se izlučivanje smanji, stavlja se na obraze četverostruki oblog s odvarom od 50 grama korijena poljske steže, 50 g preslice i 50 grama pelina na jednu litru vode, što se 12 sati drži potopljeno i pola sata poistiha kuha. Za ispiranje koje se dnevno poduzima 3–4 puta, uzme se 1 dag mlade zdrave hrastove kore na jednu litru vode, što se 12 sati drži potopljeno, pridoda se jedna mala žlica pečene stipse i kuha pola sata, a nakon toga kroz čistu krpicu procijedi. Za ispiranje treba svaki put uzeti čisti pamuk. Dobro je ispirati postarjele bolesti s 2 dag bršljanova lišća, kuhanog pola sata u jednom litru octa. preko noći namaže se dobro mašću od čička i čisto previje. Mast od čička pravi se ako se uzme na tri velike žlice samljevenog svježeg sjemena od čička, a ako nema sjemena, onda se 6 žlica korijena, četvrt litre mlijeka i pola kilograma svinjskog sala dva sata poistiha kuha i procijedi.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Izradu i održavanje našeg web portala povjerili smo:

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Za svaku vrstu osipa, lišaja, grinte i bobuljica vrijedi ovaj lijek: Uzmi 80 grama korijena od trave kravljaka (Carlina acaulis L) na pola litre bijelog vina i pola litre vode. to se najprije drži potopljeno 12 sati, a onda kuha dobro poklopljeno pola sata. tim se mlakim odvarom osip najprije dobro opere, a nakon toga stave oblozi od istog odvara i glava dobro omota. to se čini 2–3 puta dnevno i osip prođe.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

Izradu i održavanje našeg portala povjerili smo:

KATEGORIJE

Na vrh