Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje malarije po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Malarija nastupa s groznicom. Bolesniku postane hladno ili ga stane studen toliko tresti da zubima cvokoće. Ta studen ga pati od pola do pet-šest sati. Nakon toga nastupa visoka temperatura, a nakon temperature oblije ga znoj. Bolesnika prati velika glavobolja, od slabosti sav drhti, probave nema, osjeća mučninu i slezena mu otekne. Malarija spopadne čovjeka većinom u močvarnim predjelima, a dobiva se infekcijom od uboda komaraca.

Za lijek treba uzeti svako dva sata po žlicu čistog maslinova ulja i svako pola sata po žlicu čaja koji se dobije ako se 10 g kore bijele breze (Betula alba L) i 10 g korijena od bibernele (Pimpinella magna L) u tri četvrt litre bijelog vina dobro poklopljeno poistiha 20 minuta kuha i kipuće prelije preko lišća od bazge (Sambucus nigra L), kunice (Achillea millefolium), majčine dušice
(Tumus vulgaris L), lazarkinje (Asperula odorata L), lišća od jagode (Fragaria vesca L), po 5 g od svake vrste, arišove smole (Larix europaeus E. C.) 3 g i 6 žlica meda.

To se sve zajedno kuha još 5 minuta, zatim 10 minuta dobro poklopljeno pari. Dok bolesnika studen trese, treba mu staviti
vruće boce na noge, a na želudac i trbuh jako vruće obloge od vinskog octa ili odvara od trina. Oko obloga polože se
vruće boce, bolesnika je zatim dobro pokriti i pustiti da miruje. Čim temperatura nastupi, obloge treba skinuti i svako pola sata bolesniku tijelo brzo oprati s pola octa i pola mlake vode, a kada se privikne, i hladnom. Svako jutro i navečer neka uzme po veću šalicu čaja koji se dobije ako se po 10 g pelina
(Artemisia Absinthum L), kadulje (Salvia ofcinalis L), kantarije (Erytraea Centaur. Pers.) i istucanih boba od smreke (juniperus communis) u pola litre vode 12 sati drži potopljeno, 5 minuta kuha i još 10 minuta dobro poklopljeno na toplom mjestu pari.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Dalje treba barem dva puta tjedno tijelo hladnom vodom polijevati pa će se primijetiti poboljšanje.

Svakog dana tijelo treba oprati octom i vodom, dva-tri puta tjedno uzeti toplu banju od 20 minuta s odvarom od 2 kg trina, pola kilograma istucanih boba i četvrt kilograma češnjaka izgnječenog s ljuskom. to se mora poistiha dobro poklopljeno 1 i pol do 2 sata kuhati, procijediti i u banju izliti.

Malarija se također liječi koprivama. Uzme se koprive od svakog korova dobro očišćene, čitava stabljika s korijenom zajedno, pa se na pola kilograma koprive četvrt litre dobrog vina zdravog i pola kilograma čistog meda, najbolje kaduljinog, dobro poklopi, ostavi 12 do 16 sati, a onda stavi kuhati i kuha sasvim poistiha 2 sata. toga čaja popije se jutrom i večerom jedna šalica, ali jako toplog, a preko dana svakog sata po jedna žlica.

Polijevanje tijela hladnom vodom i pranje octenom vodom polučuje pravilnije kolanje krvi. a banje s trinom, bijelim lukom i bobama smrekovim izlučuju znoj, a time i loše sokove iz tijela.

Skuhaj četvrt litre naravne kave bez drugih primjesa. procijedi je i ponovno stavi kuhati u čistoj posudi s dva veća ili tri manja limuna isječena zajedno s korom. Kada na hladnom ognju ishlapi polovica, ohladi i procijedi istisnuvši dobro limunove. to zatvori u jednu bocu i pij u proljeće ili u jesen (tada malarija vlada) četrdeset dana svaki dan po tri velike žlice: jednu ujutro iza kave, drugu iza ručka, treću iza večere. Ne smije se u to stavljati šećera. ako se bolest pojavi ljeti, može se i tada piti. Redovito čovjek ozdravi već nakon nekoliko dana uporabe tog lijeka. No zato se ipak odmah ne smije prestati piti taj lijek, nego ga treba uzimati svakih četrdeset dana, i to ne samo tada, već i sljedećeg proljeća ili jeseni. ako se bolest slučajno opet koji put pojavi, liječenje se ponovi.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Na vrh