Connect with us

Marija Treben

Liječenje multipla skleroze po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje multipla skleroze . Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

MULTIPLA SKLEROZA-Maria Treben

I za tu bolest, koja se smatra neizlječivom, u Božijoj ljekarni možemo naći lijek. Istina, stanje se poboljšava korak po korak, ali čovjek se ne smije nikako predati već mora sačuvati vjeru i povjerenje u ljekovito bilje, dar našega Stvoritelja bolesnom čovječanstvu. Ponovno ukazujem na to da kod tako ozbiljnog oboljenja treba koristiti samo svježe bilje. Za zimsku ga zalihu osušimo.

Rusomaču operemo, sitno nasjeckamo, napunimo bocu do grla i prelijemo sa 38-40% žitnom ili voćnom rakijom. Ostavimo ju 10 dana na suncu ili u blizini drugog izvora topline. S tom esencijom masiramo oboljele dijelove mišića dva do tri puta na dan. Osim toga, tijekom dana, popijemo u gutljajima četiri šalice čaja od vrkute i dvije šalice kaduljina čaja. Svježe listove zečije soce operemo i iz još vlažnih u sokovniku istisnemo sok. Tokom šest sati svakoga dana uzimamo svaki sat tri do pet kapljica soka razrijeđenih sa čajem. Masiranje s uljem gospine trave, kamilice i majčine dušice djeluje povoljno. Cvjetovima ubranim za sunčana vremena napunimo bocu do grla (stavljamo svaki list odvojeno), prelijemo s hladno istisnutim maslinovim uljem (ulje mora prekriti bilje) i ostavimo 10 dana na suncu ili toplom mjestu.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Budi u toku sa objavama našeg portala:

Pridružite se našoj Facebook grupi
--Praktična Žena recepti--

Po sunčanom vremenu nabrane cvjetove gospine trave, kamilice i stolisnika pripremimo na isti način kao rusomaču. S tim esencijama masiramo kralješnicu, zglobove i bokove. Jednako tako preporučljivo je masiranje s esencijom koju dobijemo tako da korijen gaveza operemo, iščetkamo, sitno narežemo i prelijemo s 40% voćnom rakijom. Ako dođe do ukočenja kralježnice, stavljamo tople kašaste obloge od gavezova brašna na križa. Gavezovo brašno izmiješano s vrućom vodom u kašu, da bi smo s njime lakše namazali lanenu krpu dodamo u kašu nekoliko kapljica ulja. Osim toga pijemo ujutro i uvečer po jednu šalicu stolisnikova čaja. Uzimamo tri velike žlice švedske grenčice razrijeđene sa stolisnikovim čajem i tu količinu, gutljaj po gutljaj, pijemo tijekom cijeloga dana. Također češće stavljamo obloge od švedskoga bilja na potiljak i držimo ih četiri sata.

Ne smijemo zaboraviti na sjedeće kupke od smrekinih vrhova, gospine trave, kamilice, kadulje, stolisnika, majčine dušice i poljske preslice jer sve te biljke blagotvorno djeluju na oduzetost. Po kupki valja uzeti 100 gr bilja. Preko noći ga namočimo u hladnu vodu, sljedeći dan zagrijemo i ulijemo u vodu za kupanje. Vod mora prekriti bubrege, kupanje traje 20 minuta, iza toga se još jedan sat znojimo u postelji. Tu vodu možemo koristiti još dva puta, tako da u nju vratimo bilje i ponovo ju zagrijemo. U jednom tjednu upotrebljavamo samo jednu vrstu bilja. Posebno bih savjetovala potpune kupke od majčine dušice koje djeluju na mišiće i tkivo, isto kao i potpune kupke od koprive koje čudotvorno djeluju na cirkulaciju krvi i ne smiju biti izostavljene. Za to uzimamo 200 gr bilja po kupki i primjenjujemo isti postupak kao za sjedeće kupke; i ovu vodu možemo koristiti za kupanje tri puta uzastopno. Srce mora biti izvan vode.

Nova i dobra iskustva imamo s oblozima od listova obične šapike koje stavljamo po cijelom tijelu. Listove te biljke (u narodu zvane i blatarica, medvjeđi trn, medvjeđa pandža-smatraju se najboljom hranom za zečeve) operemo, na dasci dobro razvaljamo s kuhinjskim valjkom, pospemo na lanenu krpu u koju zamotamo bolesnika, preko toga stavimo još topli ručnik za kupanje i tako ga ostavimo da leži cijelu noć. Javi li se nemir ili trzanje na posebno osjetljivim mjestima bolesnika odmotamo. Većinom međutim bolesnik osjeća djelotvornost ljekovite snage koja izbija iz listova šapike i spava dobro. Često nastupa vidljivo poboljšanje. Željela bi istodobno uputiti na promjenu u ishrani s kojom se kod multiple skleroze također postižu vrijedni rezultati.

Posebno ljekovito za ovu bolest koja se smatra neizlječivom jest kobilje mlijeko. Kako je uzgoj konja danas ponovo u usponu, moguće je to mlijeko nabaviti. Neka poznanica mi je pisala, da je prije nokoliko godina čitala, kako je jedan stari pastir čitavom nizu ljudi koji su smatrani neizlječivo bolesnima s kobiljim mlijekom pomogao da ozdrave.

Tome dodajem izvještaj jedne žene koja je oboljela od multiple skleroze, te na mjehuru i trbuhu. „Vaš savjet da esencijom stolisnika uvečer masiram leđa, a noge ujutro i uvečer s esencijom rusomače, kao i da stavljam obloge od švedskoga bilja na trbuh svakodnevno sam provodila. Također sam svako jutro natašte, pola sata prije doručka, pila čaj od vrbovke. Još nije prošlo ni četiri mjeseca, a već mogu reći, da su Vaši savjeti jako dobri i da je liječenje s ljekovitim biljem počelo davati rezultate. Strašni grčevi u nogama polako popuštaju i nisu više tako bolni. Ima dana kada po stanu mogu napraviti nekoliko koraka, a da se ne moram oslanjati na pokućstvo ili zidove. Mjehur opet funkcionira normalno. Menstruaciju dobivam svakih tri do pet tjedana, ali traje samo tri do pet dana. Za mene je to uspjeh, iako malen. Multipla skleroza je jako uporna bolest s mnogim nuspojavama. Švedsku grenčicu pijem svakodnevno u malim količinama s čajem od koprive, stolisnika i vrkute. S rosopasom imam dobra iskustva. Pod lijevim sam okom imala godinama debelu krastu, koja se vremenom sve više širila. Koristila sam svakojake lijekove, koje mi je propisivao liječnik, ništa nije pomagalo. Sada sam pokušala sa sokom od rosopasa (rosopas je bio 10 dana namočen u žitnoj rakiji). Krasta je skoro nestala. Jako se veselim svakom i najmanjem uspjehu, koji me dnevno potiče, da nastavim dalje s liječenjem. Za zimu sam se obilno opskrbila biljem.

U vezi s međukralješničnim pršljenovima u nekoj medicinskoj knjizi kod mojih roditelja čitala sam; gomolje božura treba naribati i kupati se u uvarku. Božur dobro djeluje na leđnu moždinu i mozak. Od toga sam napravila dvije kupke. Gomolje božura stavila sam u žitnu rakiju i tu esenciju dodavala u kupku, u kojoj sam se kupala 20 minuta, Sljedećega dana nisam više osjećala bolove u križima. Od tada su prošla već tri tjedna, a bolovi se nisu ponovili“.

Za vrijeme predavanja u Rendsburgu /Njemačka na podij je izašla jedna gospođa i ispričala kako je još prije tri godine sledila u invalidskim kolicima. Primjenom svih uputa iz knjige „Zdravlje iz Božje ljekarne“ poboljšala je svoje stanje tako da opet može normalno hodati i osjeća se zdravom. Nije imala prilike da u prirodi bere svježe bilje, kupovala je osušeno. Divljenje zbog velikoga posla što je preuzela na sebe i nije odustala, publika je izrazira velikim pljeskom.

Mongoloide ili spastičnu, odnosno oduzetu djecu liječimo s istim biljem koje primjenjujemo kod multiple skleroze i atrofije mišića. Masaže s navedenim esencijama i prije svega životvorne biljne kupke ne možemo dovoljno preporučiti. U mnogim slučajevima spastičnosti u djece uzrok možemo naći u ponašanju majke u vrijeme trudnoće. Pored cigareta, alkohola i narkotika morale bi u to vrijeme izbjegavati i kavu. I djecu s govornim manama liječimo na isti način. U svim tim primjerima važno je stavljanje obloga od švedskoga bilja na potiljak.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh