Connect with us

Marija Treben

Liječenje oboljenja kože po metodi i receptima Marije Treben

U ovom članku donosimo vam recepte za liječenje oboljenja kože. Ovi recepti objavljeni su u Knjizi “Zdravlje iz božije ljekarne” autora Marije Treben.

OBOLJENJA KOŽE-Maria Treben

Ako se radi o još zatvorenom zloćudnom kožnom oboljenju tijekom dana ga češće mažemo s narandžastožutim sokom rosopasa. Ljudima koji nemaju mogućnost, da u vrtu ili prirodi, uberu svježe listove i stabljike, predlažem da uzgajaju rosopas kao lončanicu. Ako je oboljenje već otvorena, gnojna rana s iscjetkom neugodna mirisa, naizmjenice isperemo ili peremo tu ranu s mlakim uvarkom poljske preslice i s čajem crnoga sljeza kao hladne iscrpine. Rubove rane najprije mažemo sa sokom rosopasa i kad ga koža upije, još s mašću od nevena. Listove kopljastog ili širokog trputca operemo i zdrobimo u kašastu masu koju stavljamo izravno na otvorenu ranu. Ako bolesnik uslijed jakog pritiska ili bockanja u rani tu kašastu masu odmah ne podnosi, odstranimo ju, ranu ponovo operemo i opet pokušamo staviti kašu od lišća i to ponavljamo tako dugo dok bolesnik ne osjeti njezinu djeltvornost.Preko noći možemo također  stavljati obloge od uvarka poljske preslice i crnoga sljeza. Za čišćenje krvi pijemo dnevno četiri šalice čaja spravljena od jednakih dijelova koprive, čestoslavice, nevena i stolisnika. Na četvrt litre vode stavljamo punu čajnu žličicu te mješavine. Bilje oparimo i ostavimo da kratko odstoji.

Nakon operativnog odstranjivanja madeža ili tvrdih čvorića na koži često nastanu otvorena, gnojna kožna oboljenja sa stalnim iscjetkom koja imaju zloćudan karakter. Tu primjenjujemo isti postupak liječenja kao u spomenutih otvorenih, gnojnih rana s iscjetkom neugodna mirisa. Ako se otvorene rane nalaze po cijelom tijelu koristimo potpune kupke od poljske preslice i crnoga sljeza. Bolesnika preko noći zavijemo u lanenu plahtu, po kojoj smo prosuli kašu od lišća kopljastog i širokog trputca, Sve više je zloćudnih kožnih oboljenja s ograničenim,krastavim tamnim mrljama koje možemo uspješno liječiti tako da ih češće tijekom dana namažemo sa svježim sokom od broćike. Sok napunjen u bočice možemo čuvati u hladnjaku.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Nekoj mladoj tridesetogodišnjoj majci je operiran madež koji je iznenada narastao u blizini ramena. Pokazalo se da je zloćudan. Izvršene su četiri teške operacije jer su bile zahvaćene i limfne žlijezde. Operirana mjesta ispod ramena su bila duboko otvorena i upaljena. Mlada je žena bila zdvojna jer nije sposobna voditi domaćinsstvo i brinuti o djeci. Pomagala joj e časna sestra iz Caritasa. Stavljanje kaše od lišća kopljastoga i širokoga trputca, pranje s mlakim uvarkom od crnoga sljeza i poljske preslice, potpune kupke od majčine dušice (200 gr) i čaj od 300 gr nevena te p 100 gr sstolisnika i koprive (na ¼ litre vrele vode stavljamo punu čajnu žličicu ove biljne mjepavine); tijekom dana je pila jednu litru čaja gutljaj po gutljaj i sve to je brzo pomoglo. Točno nakon mjesec dana rane su zacijelile, mlada žena je opet mogla sama voditi svoje domaćinstvo. To su „čuda“ iz Božje ljekarne.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Marija Treben

Na vrh