Connect with us
Uvod Sadik Sadiković - Narodno Zdravlje

Priroda i zdravlje

Liječenje osipa po metodi i receptima Sadika Sadikovića

Ako je osip vlažan, treba dva puta tjedno napariti glavu, 20 do 25 minuta, na odvaru od trina i odmah nakon parenja  uzeti polukupelj u odstajaloj vodi, uz tu kupelj oprati brzo i leđa. Kupelj s pranjem leđa ne smije trajati dulje od jedne sekunde, postupno do 3 sekunde. jednom tjedno treba oprati čitavo tijelo u pola vinskog octa i pola vode. pranje smije trajati od jedne i pol postupno do 3 sekunde. jednom tjedno treba umotati cijelo tijelo u mokru plahtu, koja se umoči u odvar slame od zobi, a preko toga staviti još jedan suhi i vuneni ili sukneni pokrivač, uz krevetni pokrivač.

U ovom oblogu treba bolesnik ostati 3 sata. Zatim treba uzimati svježeg zrnja od smreke ili borovica (Juniperus communis) i zrnje dobro prožvakati. prvi dan se uzimaju 4 zrna, svaki dan jedno zrno više do 15, a od 15 svaki dan po jedno zrno manje, dok se dođe na 4 zrna. to se mora pet puta ponoviti.

Svaki dan jutrom natašte i navečer prije spavanja pije se šalica ovog čaja: po 4 g mladog hrastovog lišća i kadulje i 2 g pelina, 12 sati se drži potopljeno, zatim se prokuha u istoj vodi i još 10 minuta ostavi poklopljeno.

-----Tekst članka nastavlja se ispod oglasnog bloka-----

Nakon toga 8 do 10 dana promijeni se čaj i uzima ovaj: po 4 g bokvice (Plantago lanceolata L), kantarije (Erythraea Centaurium Pers.) i 2 g pelina drži se potopljeno 12 sati, prokuha i pari 10 minuta. Osim toga, uzima se dnevno tri puta na vrhu noža praška od korijena kravojca (Angelica silvestris). Glavu treba dnevno pariti na odvaru od smreke i poljske preslice (po 15 g na pola litre vode, 12 sati držati potopljeno i pola sata lagano kuhati).

Može se upotrijebiti i smreka i kadulja izmjenično. Obloge treba stavljati s ilovačom, koja se razmekša s odvarom smreke i preslice, na lanenu krpu, ali ta se najprije pokvasi, a zatim se stavi ilovača 3 cm debelo. Kome nisu dragi oblozi od ilovače, neka natare dobro bolna mjesta uljem i pospe čistom u prah istucanom ilovačom.

Ako je osip suh, treba piti isti čaj i na vrhu noža praška od korijena kravojca tri puta dnevno, pola sata prije jela. tjedno dva puta umotati se u plahtu koja se umoči u odvar slame od zobi, a jedanput tjedno uzimati kupelj u odvaru slame od soli (3 kg na veliku kadu, jedan sat kuhati i pridodati vodi za kupelj). Tjedno treba dva puta polijevati čitavo tijelo i dva puta uzimati polukupelj s pranjem leđa.


Hrana mora biti dobra i miješana.

Pratite nas na Facebook-u

I svakodnevno dobijajte nove recepte na vašem Facebook zidu

Praktična Žena - Recepti
Nastavi čitati
Možda vam se svidi i ovo...

Više u Priroda i zdravlje

Reklama

KATEGORIJE

Na vrh